Acasa BusinessFinante-Banci Programul Prima Casă continuă și anul acesta

Programul Prima Casă continuă și anul acesta

scris de C.S.
9 afisari

Programul Prima Casă nu va fi abandonat, acesta urmând să fie prelungit până la sfârșitul lui 2014, se arată într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Programul Prima Casă va fi prelungit până la finele anului în curs.

Noul proiect de modificare a programului Prima Casă prevede prelungirea termenului de utilizare a sumelor disponibile în 2013 până la finele anului în curs.

Este vorba atât de sumele care nu au fost alocate în Program din plafonul pe 2013, respectiv 22 de milioane de lei și 196 de milioane de lei pentru ANL, cât și de sumele alocate băncilor dar neutilizate, respectiv 158 de milioane de lei și 301 milioane de lei pentru ANL.

În plus, pentru noua ediție a programului Prima Casă se propune lărgirea sferei împrumutătorilor cu condiția ca aceștia să-și desfășoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Națională a României. O altă noutate este posibilitatea reutilizării sumelor recuperate. În cazul în care acestea au fost în euro, se vor transforma în lei la cursul valabil la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern nr.565/2013.

1 comentariu

Vivi 08-01-2014 - 01:26

voi „guve….” nu ajutati pe cei care vor prima casa ci pe odraslele potentatilor vostrii si binenteles bancile fraierind pe cei saraci…cititi si veti intelege de ce…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult