Acasa BusinessFinante-Banci Programul „Prima maşină”. Condiţiile de înscriere

Programul „Prima maşină”. Condiţiile de înscriere

scris de A.P.
2 afisari

Guvernul pregăteşte un nou program guvernamental, „Prima maşină”, după modelul „Prima casă”. Actul normativ se discută astăzi în şedinţa Executivului.

Programul „Prima maşină”. Condiţiile de înscriere

Programul „Prima maşină”. Condiţiile de înscriere

Prin noul program, tinerii de până în 35 de ani își pot lua un credit garantat de stat pentru a-și cumpăra primul autoturism.

Este vorba de o perioadă extinsă faţă de un credit de nevoi personale, care are un termen de rambursare de maxim cinci ani. În acest caz, la creditul „Prima maşină” vom avea o perioadă de creditare de şapte ani.

Sunt şi alte condiţii stabilite în proiectul de hotărâre. Avansul trebuie să fie de 5% iar cine vrea să beneficieze de un credit garantat de stat trebuie să se încadreze într-o valoare a maşinii de până în 13.000 de euro.

Un avantaj al programului este şi dobânda preferenţială faţă de un credit standard, de aproape jumătate din valoarea acestuia. Dacă un credit de nevoi personale are o dobândă anuală efectivă de 10-14%, dobânda în cazul programului „Prima maşină” va fi de 7%.

Vârsta solicitantului trebuie să fie între 18 şi 35 de ani, iar acesta trebuie să fie la prima achiziţie a unei maşini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult