Acasa BusinessFinante-Banci Rata de absorbţie a fondurilor europene plasează România la un nivel egal cu Germania

Rata de absorbţie a fondurilor europene plasează România la un nivel egal cu Germania

scris de Misu Andrei
76 Afisari

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că rata de absorbţie a fondurilor europene la care a ajuns România este de 64,5%, ţara noastră situându-se la un nivel egal cu Germania, foarte aproape de Franţa și peste Belgia sau Italia. 

Foto: Guvernul României

„Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intraţi în ţară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Potrivit acestuia, de când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro.

„Prin comparaţie, din ianuarie 2014 până în octombrie 2019, România a accesat 14,2 miliarde euro. Guvernul PNL a reuşit performanţa de a aduce în România, într-o perioadă de un an şi opt luni, mai mult de jumătate din banii care au fost atraşi de Guvernele care s-au succedat în primii cinci ani ai acestui exerciţiu financiar european”, a completat prim-ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult