Acasa BusinessFinante-Banci Ratingurile BCR si Raiffeisen, retrogradate de Moody’s la categoria Ba1

Ratingurile BCR si Raiffeisen, retrogradate de Moody’s la categoria Ba1

scris de A.B.
10 afisari

Moody’s a coborât ratingurile BCR şi Raiffeisen Bank România la Ba1, în categoria investiţiilor cu caracter speculativ şi riscuri substanţiale de credit, în cadrul unei acţiuni ample de retrogradare a subsidiarelor est-europene ale grupurilor austriece Erste şi Raiffeisen. 

bcr

foto: buletindecarei.ro

Ratingul atribuit BCR pentru depozite pe termen lung în monedă locală a fost coborât de la „Baa2” la „Ba1”, iar calificativul pentru depozite pe termen lung în valută a fost redus de la „Baa3” la „Ba1”, ambele cu perspectivă negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Totodată, ratingurile Raiffeisen Bank SA pentru depozite pe termen lung în monedă locală şi valută au fost coborâte de la „Baa3” la „Ba1”, cu perspectivă stabilă, potrivit unui alt comunicat remis joi de Moody’s . Agenţia a coborât calificativele subsidiarelor Erste din Cehia şi România, confirmând totodată ratingul unităţii din Ungaria. În cazul Raiffeisen, Moody’s a retrogradat subsidiarele din Slovacia, România şi Ucraina şi a confirmat ratingul diviziei din Rusia. Acţiunile au fost determinate de acţiunile de rating efectuate miercuri de Moody’s pentru şapte bănci din Germania, inclusiv Commerzbank, şi trei din Austria, respectiv Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, care controlează şi subsidiarele din Europa Centrală şi de Est a grupului italian UniCredit. Agenţia consideră că grupurile financiare amintite sunt vulnerabile la condiţiile dificile de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est şi la noi şocuri provocate de criza din zona euro. Ratingul Erste Group Bank a fost coborât miercuri cu două trepte, la „A3”, în timp ce calificativele Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria au fost reduse cu câte o treaptă, la „A2”, respectiv „A3”.

Potrivit Mediafax, reducerea ratingului BCR reflectă atât deteriorarea condiţiilor operaţionale din România, cât şi performanţele financiare în declin ale instituţiei de credit, elemente puse în balans cu angajamentul pe termen lung al grupului Erste faţă de piaţa românească, notează Moody’s. Ratingul Raiffeisen Bank este de asemenea afectat de condiţiile dificile din România, dar este sprijinit de profilul financiar solid al Raiffeisen Bank International, care poate susţine subsidiara românească în caz de necesitate, se spune în comunicat. Moody’s anticipează îmbunătăţirea creşterii economice a României în următorii ani, însă dinamica se va menţine sub nivelurile anterioare crizei din 2008, încetinind convergenţa veniturilor populaţiei faţă de media UE. Sistemul bancar este afectat prin cerere scăzută pentru credite, venituri în declin şi deteriorarea calităţii activelor. Agenţia remarcă, în cazul ambelor bănci, riscurile ridicate asociate portofoliului de credit, generate atât de dificultăţile economice interne, cât şi de rata ridicată de creditare în valută, care expune instituţiile la riscuri externe semnificative în contextul crizei din Europa.

13 comentarii

Liviu 07-06-2012 - 14:01

Bobocule, pe vremea cand am realizat eu titulatura din fotografie mai existau la sfarsit si literele „S.A.”, dar de dimensiuni ceva mai mici. Se si vede ca a ramas necentrata … Interesant mai este si faptul ca acele litere ale unui font special (care de exemplu face ca litera „M” sa fie mai putin inalta decat litera „O” din considerente de perspectiva) au fost decupate din tabla de alama cu ajutorul unui robot industrial Hitachi.

Mache 07-06-2012 - 14:18

Esti genial Liviutz! 😉 🙂 🙂 Dupa cum am spus anterior anterior de mai mult ori, meriti pe deplin Nobelul in panouri publicitare. Am doua biciclete vechi pe care vreau sa le dau de pomana weekend-ul asta. Nu vrei tu te rog sa-mi proiectezi un carton pe care sa scrie „Free” (cu cuvintele tale 😉 )? 😉 🙂 🙂

Liviu 07-06-2012 - 15:13

Mi-au sters raspunsul datorita unei exprimari in romaneste cu cuvinte din DEX … Nu era nimic vulgar ci o expresie neaosa, romaneasca ! In fine, eu zic sa refolosesti cartonul acela cu „help me” pe care-l tine potaia ta la gat cat stati la cersit pe marginea „avenue”-ului … Il intorci pe partea cealalta (in cazul in care nu scrie „visichi” !) si scrii simplu, in romaneste: „FALIT ! Nu mai am ce sa fac pe aici si stau pe forum in speranta ca ma va remarca un CACApitalist gargarist, va simti cum remestec eu rahatul si ma veti pune intr-un guvern de habarnisti si gargaristi !”

ValVerde 07-06-2012 - 15:14

Liviule, trage la stinga !
(Sau au uitat s-o centreze dupa ce au scos S.A”??)
S-a schimbat incadrarea legala (nu mai e societate anonima), sau au cazut literele pe un vintulet mai mare?

Liviu 07-06-2012 - 15:22

Pai nu mai este „societate pe actiuni” ci este cumparata de austriecii de la Erste … Asa cum s-a vandut toata tara asta ! Au incercat la un moment dat sa-i puna un semn dintr-acela dar au renuntat … Asa cum au renuntat si la iluminarea dupa contur a literelor cu niste neoane ! S-a revenit la vechea forma ca fiind cea mai simpla si mai eficienta !!!

De centrat nu se mai poate centra decat cu eforturi mari … Trebuie cel putin o macara de mare capacitate. Au fost ridicate sus grupuri de 3-4 litere, dupa cat de greu era ansamblul (ce litere compuneau grupul). Fixarea este ferma (prin sudare !) si s-a facut inclusiv un calcul de rezistenta la vant … Va cadea de acolo cand va fi luat si acoperisul cu totul !

ValVerde 07-06-2012 - 15:29

Cu ce procedeu au sudat tabla de alama?
Cit de bine e prins acoperisul de structura?
Care a fost viteza maxima a vintului luata in calculul de rezistenta? Stii ca e mai usor sa dai niste gauri?

Liviu 07-06-2012 - 15:34

Valica, gauri aveti voi in creierase !!! Si stati linistiti ca avem si noi „procedee” destule … Intrebarile astea pune-i-le Bobocului si apoi faceti ping-pong de „informatii”, faceti schimb de „informatii” si „procedee” remasticate si intoarse pe toata partile „cum intoarce porcul dovleacul” !

ciufulici 07-06-2012 - 15:46

sin(A+B) = sinAcosB+sinBcosA
sin(A-B) = sinAcosB-sinBcosA
cos(A+B) = cosAcosB-sinAsinB
cos(A-B) = cosAcosB+sinAsinB
poti sai pui g=1 daN/kg.

ValVerde 07-06-2012 - 15:53

Da, dar nu iei in consideratie energia cinetica a rafalei scurte (V=3v-variaitia de voltaj a aparatului de sudura x t) si nici densitatea specifica a aerului poluat de Bucuresti, la altitudinea de 88.83 metrii, pe ploaie, in noaptea solstitiului de vara.

Liviu 07-06-2012 - 15:58

Ciufulici, totul este discutabil si nimeni nu este de neinlocuit ! „Sintagmele” si „mizeriile” cu care imputesc lumea … Unde mai pui ca este si democratic !!! O sa supuna totul la vot in curand … Insa inceperea „discutarii” si a „privitului critic” este chiar un procedeu, o tehnica care o invata atunci cand li se cos gradele suPT piele !

Liviu 07-06-2012 - 16:03

Aici ValicA a atins o latura interesanta a povestii. Montajul s-a facut in ultima zi din noiembrie (deoarece trebuia totul pus in functiune pentru 1 Decembrie, ca pe langa BCR s-a iluminat totodata si statuia ecvestra a lui Mihai Viteazu din fata sediului central) cand din fericcire a fost soare si relativ frumos. Spre seara insa a inceput sa ninga ! Astfel grundul s-a dat impreuna fulgi de zapada si de catre un vopsitor care le tragea tare la masele !!!

ciufulici 07-06-2012 - 16:20

@ Valverde – Ups, eu nu ma gandisem la asta: cu cat vantul sufla mai repede, cu atat timpul trece mai incet, plus coeficientul aerodinanmic, ohoho, calculele se complica binisor!

@ Liviu – Democratia ca participare la putere este complet gresita. Democratia este participare la exprimare si obtinere de consens pe prioritati. Puterea trebuie exercitata de oameni responsabili. Ar fi si cu mult mai ieftin.

Liviu 07-06-2012 - 15:30

P.S. Am o fotografie facuta noaptea (ca sa se vada si iluminatul firmei care este din exterior cu ajutorul unor proiectoare, metoda care s-a folosit si la fostul sediu al Eximbank de langa biserica Stavropoleus) in care apar si literele „S.A.” (litere tot mari insa de dimensiuni mai mici decat al celor din firma). Daca-mi dai o adresa de e-mail ti-o trimit !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult