Acasa BusinessFinante-Banci Rezultatele alegerilor din Grecia cresc acţiunile băncilor elene la bursă

Rezultatele alegerilor din Grecia cresc acţiunile băncilor elene la bursă

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Luni,18 iunie, după ce partidul Noua Democraţie a câştigat alegerile, acţiunile băncilor din Grecia au crescut cu peste 13% la bursa de la Atena.

Indicele Athex a crescut cu 6.48% după prezentarea rezultatelor la alegerile din Grecia

Creşterea indicelui Athex al bursei din Atena a fost un efect direct al câştigării alegerilor cu 29,66% din voturi de partidul de dreapta conservatoare, Noua Democraţie, condus de Antonis Samaras, care s-a declarat pentru menţinerea ţării în zona euro. Conform agerpres, care citează surse Reuters şi AFP, rămânerea Greciei în zona euro, reduce riscul unor turbulenţe majore pe pieţele financiare şi în economia mondială.

Această creştere va avea un efect şi pe piaţa din România, întrucât principalele bănci din Grecia sunt prezente şi la noi în ţară. National Bank of Greece (NBG) este acţionar majoritar la Banca Românească, în timp ce EFG Eurobank controlează Bancpost, alături de Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult