Acasa BusinessFinante-Banci România, o ţară de falsificatori ?

România, o ţară de falsificatori ?

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Este Romania o tara de falsificatori? Este legislatia noastra destul de ingaduitoare sau tentatia este prea mare pentru unii dintre concetatenii nostri?

Romania, o tara de falsificatori

Romania, o tara de falsificatori

De la Revolutie si pana in prezent, numarul falsurilor si al falsificatorilor a crescut vertiginos in Romania, maximul fiind atins in perioada 1998 – 1999 – 2000. Econtext va prezinta cate infractiuni de fals au avut loc in Romania in ultimii douzeci de ani. Este vorba despre toate tipurile de falsuri, preponderent fiind cele cu inscrisuri fiscale (cecuri fara acoperire).

Nnumarul falsurilor a urcat exponential, odata cu dezvoltarea economiei. In anul 1990, politistii au identificat si cercetat 716 infractiuni de fals. Dupa douazeci de an, numarul lor ajunsese la 15.195 (in 2010). Ceea ce inseamna un avans urias!

Mai exact, numarul falsurilor a crescut de peste 21 de ori! In acelasi timp, economia a crescut doar de patru ori, de la 40,8 miliarde de dolari (cat a fost produsul intern brut in 1990), pana la 161,6 miliarde de dolari (produsul intern brut din 2010). Astfel, rata falsificatorilor a crescut de cinci ori mai rapid decat economia. Dar iata cate infractiuni de fals au fost cercetate in fiecare an de catre Politia RomanaThis website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult