Acasa BusinessFinante-Banci Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur şi în iunie.

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur şi în iunie.

scris de Misu Andrei
141 Afisari

Românii pot investi și în luna iunie în titlurile de stat Tezaur cu dobânzi de pânã la 7,30% pe an, a transmis, marți, Ministerul Finanțelor.

Mai exact, începând de miercuri, 21 iunie 2023, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturitãți de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,50% și, respectiv, 7,30%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi o alternativã foarte bunã la depozitele bancare, pentru cã sunt fãrã risc și veniturile nu se impoziteazã. Tocmai de aceea, din 2018 și pânã acum, peste 650.000 de români au ales ca economiile lor sã le aducã venituri suplimentare și au subscris peste 28 miliarde de lei. Cu dobânzi de la 6,50% la 7,30%, investițiile în titluri de stat oferã confortul de a ști exact cât va câștiga cel care investește și în cât timp. Deci sunt o ocazie foarte bunã pentru cei care vor sã conserve puterea de cumpãrare a banilor, fiind o sursã garantatã de venit pasiv”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Potrivit sursei citate, titlurile de stat pot fi cumpãrate:

– Între 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online”, arată Ministerul.

– Între 21 iunie – 14 iulie 2023 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;

– Între 21 iunie – 13 iulie 2023 în mediul urban și 21 iunie – 12 iulie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.”, precizează MF.

Sursa citată menționează că un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. De asemenea, investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS