Acasa BusinessFinante-Banci Salariului minim în ţările din Uniunea Europeană

Salariului minim în ţările din Uniunea Europeană

scris de L.M.
2 afisari

Între veniturile lunare ale angajaţilor din diferite ţări-membre UE se înregistrează o mare diferenţă, după cum rezultă din datele Eurostat referitoare la salariul minim.

Salariului minim în ţările din Uniunea Europeană

Salariului minim în ţările din Uniunea Europeană

Mai concret, comisia de resort precizează că Ciprul are cel de-al optulea salariu minim ca valoare dintre toate statele UE. Salariul minim în Cipru se ridică la 870 de euro, iar după şase luni de la angajare acesta urcă la 924 de euro, transmite Rador.

De precizat că în fiecare an se emite o ordonanţă cu privire la salariul minim care intră în vigorare la data de 1 aprilie, însă anul acesta încă nu s-a emis o ordonanţă cu privire la salariul minim.

În privinţa celorlalte state-membre UE, potrivit serviciului de statistică al Uniunii Europene rezultă că Luxemburgul înregistrează cea mai mare valoare a salariului minim din UE. Potrivit Eurostat, salariul minim în Luxemburg este de 1.874 de euro.

Urmează Belgia, cu un salariu minim lunar de 1.502 euro, Olanda (1.478 euro), Irlanda (1.462 euro), Franţa (1.430 euro) şi Regatul Unit (1.190 euro).

La numai 684 de euro ajunge salariul minim în Grecia, iar ţările în care salariul minim nu depăşeşte 300 de euro pe lună sunt Bulgaria (159 euro), România (179 euro), Letonia (285 euro) şi Lituania (290 euro).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult