Acasa BusinessFinante-Banci Schimbări la vârful UniCredit Ţiriac Bank

Schimbări la vârful UniCredit Ţiriac Bank

scris de A.P.
4 afisari

UniCredit Ţiriac Bank va avea, începând cu data de 1 august 2013, un nou Chief Financial Officer (CFO), în persoana Mihaelei Lupu, care a ocupat până în prezent funcţia de director Planificare & Control, în cadrul Departamentului Financiar al băncii.

 UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank

Totodată, Mihaela Lupu a fost validată de către Consiliul de Supraveghere al băncii pentru funcţia de membru al Directoratului.
‘Poziţia de CFO a fost ocupată, în ultimii 5 ani, de către Stanislav Georgiev, care va aborda noi provocări în plan profesional odată cu încheierea mandatului în cadrul UniCredit Ţiriac Bank. Cariera lui Stanislav Georgiev (48 de ani) a inclus responsabilităţi diverse în cadrul grupului UniCredit. În anul 2000 a devenit Chief Financial Officer al UniCredit Bulbank Bulgaria. Este absolvent al Universităţii Chicago – Graduate School of Business (Executive MBA), al UMIST (Universitatea Manchester – Institutul de ştiinţă şi tehnologie – BS în Servicii financiare) şi al Universităţii de Economie Naţională şi Mondială (MS în Relaţii economice internaţionale, cu specializare în Sisteme financiare internaţionale) din Sofia. S-a alăturat UniCredit Ţiriac Bank în anul 2007, în calitate de CFO/Vicepreşedinte Executiv’, se arată într-un comunicat de presă.  Potrivit acestuia, Mihaela Lupu are 38 de ani şi lucrează de 15 ani în cadrul băncii, în diverse arii ale acesteia.

‘Şi-a început parcursul profesional în Bank Austria Creditanstalt România ca analist financiar. Din 2007 până în 2010 a coordonat departamentul Control Financiar şi Sisteme Informatice de Management al UniCredit Ţiriac Bank. În ultimii 3 ani a fost director al Direcţiei de Planificare şi Control, coordonând planificarea strategică, bugetară, administrare a capitalurilor, monitorizarea performanţei financiare şi de business, activităţile de poziţionare de piaţă, analiză financiară, contabilitate de gestiune a costurilor, pregătire a rapoartelor de analiză financiară şi performanţă ale băncii’, informează banca.

Mihaela Lupu este, din martie 2013, membru în Consiliul de Administraţie al UniCredit Leasing Corporation. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale. Îndeplinirea responsabilităţilor specifice poziţiei de membru al Directoratului va începe după parcurgerea procesului necesar pentru obţinerea aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult