Acasa BusinessFinante-Banci Șefa FMI ar putea ajunge la închisoare. Află de ce

Șefa FMI ar putea ajunge la închisoare. Află de ce

scris de A.B.
8 afisari

Șefa FMI ar putea ajunge la închisoare. Christine Lagarde, fost ministru francez de finanțe, a fost inculpată miercuri pentru ‘neglijență’ într-o anchetă asupra unui arbitraj privat.

Șefa FMI, Christine Lagarde.

Șefa FMI, Christine Lagarde.

Arbitraj privat contestat a avut loc în anul 2008 între omul de afaceri Bernard Tapie și banca Crédit Lyonnais. Potrivit legislației franceze, neglijența comisă de către o persoană cu responsabilitate publică este un delict pasibil cu o pedeapsă maximă de un an de închisoare și o amendă de 15.000 de euro.

În ciuda acuzațiilor grave care i se aduc, Lagarde refuză să demisioneze din fruntea FMI. ‘Mă întorc la Washington în cursul acestei după-amiezi’ a precizat Lagarde. Soarta sa depinde însă de Consiliul de administrație al Fondului Monetar Internațional.

În luna iulie 2011, Christine Lagarde i-a succedat în funcția de director general al FMI unui alt francez, Dominique Strauss-Kahn, după ce acesta a fost acuzat de agresiune sexuală la New York.

Christine Lagarde a fost audiată marți timp de 15 ore de magistrații Curții de Justiție a Republicii (CJR), singura instanță judiciară din Franța care îi anchetează și judecă pentru membrii guvernului pentru fapte comise în exercițiul funcțiunii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult