Acasa BusinessFinante-Banci Şeful BRD anunţă creşterea dobânzilor

Şeful BRD anunţă creşterea dobânzilor

scris de B.C.R
7 afisari

Băncile încearcă să îşi păstreze marja de dobândă, cu toate că Banca Naţională a României a redus dobânda de referinţă, deşi ratele dobânzii au tendinţa să crească atât la depozite cât şi la credite, a declarat marţi preşedintele director general al BRD, Guy Poupet.

Şeful BRD anunţă creşterea dobânzilor

BNR îşi face datoria şi reduce dobânzile pentru a susţine economia, în condiţiile scăderii inflaţiei. Dar concurenţa bancară puternică şi reorientarea către resursele interne pun presiune în sensul majorării dobânzilor atât la depozitele, cât şi creditele în lei, a afirmat Guy Poupet, citat de Agerpres. El a explicat că tendinţa BNR este de a scădea dobânda pentru a participa la reluarea creşterii economice, dar piaţa bancară românească este una foarte competitivă, care trebuie să integreze prevederile acordului Basel III şi noile reglementări ale BNR privind creditele de consum.
‘Este un domeniu competitiv în care finanţarea este limitată, deci ratele de dobândă au tendinţa să crească. Băncile încearcă să-şi păstreze marja de dobândă. Deocamdată ne aşteptăm la o creştere a dobânzilor, atât la depozite cât şi la credite’, a spus Poupet.
Potrivit directorului financiar al BRD, Stephane Fortin, BRD are peste 60% din depozitele atrase în monedă locală şi 40% în valută, în timp ce la credite proporţia este 55% valută şi 45% în lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult