Acasa BusinessFinante-Banci Şerban Matei, de la BNR, reprezentant al României la FMI

Şerban Matei, de la BNR, reprezentant al României la FMI

scris de M.A.
7 afisari

Pentru că Mihai Tănăsescu va deveni vicepreşedinte al Băncii Europene pentru Investiţii, România va avea un nou reprezentat la FMI, Şerban Matei.

FMI

Şerban Matei, de la BNR, reprezentant al României la FMI

Şerban Matei este în prezent directorul Direcţiei operaţiuni de piaţă din Banca Naţională a României (BNR). „Şerban Matei va prelua poziţia de reprezentant al României la finele acestei veri”, au precizat pentru surse oficiale, citate de Mediafax.

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI şi fost ministru al Finanţelor, va fi numit vicepreşedinte al Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), pentru un mandat de şase ani.

Şerban Matei a absolvit în 1992 facultatea de Finanţe-Bănci de la Academia de Studii Economice, iar din acelaşi an lucrează în Banca Naţională a României. El a fost numit director al Direcţiei operaţiuni de piaţă în toamna anului 2010, anterior ocupând postul de director adjunct al acestei direcţii. Şerban Matei deţine şi poziţia de preşedinte al ACI Romania – Asociaţia Pieţelor Financiare şi este membru al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult