Acasa BusinessFinante-Banci Solutia Guvernului pentru convertirea creditelor din franci in lei

Solutia Guvernului pentru convertirea creditelor din franci in lei

scris de C.F.V.
1 afisari

Guvernul va oferi garantii de stat bancilor care sunt dispuse sa converteasca in lei datoriile clientilor si sa le acorde o reducere.
conversie credite franci leiProiectul de lege a fost discutat miercuri, in prima lectura, si va fi aprobat cel mai probabil, saptamana viitoare. Se califica cei care isi platesc acum ratele la un curs cu cel putin 50% mai mare, decat cel de la data acordarii creditului. Nu insa toti indatoratii vor beneficia de aceste facilitati. Iar pentru unele familii aceasta gura de oxigen vine prea tarziu, deoarece se afla deja in executare silita.
Niciun client cu datorii in euro nu se califca in momentul de fata deoarece fluctuatiile au fost mai mici de 50%. Cursul minim istoric a fost de 3,1 lei pentru un euro si ar trebui sa ajunga la 4,65 lei pentru a te califica la conversia garantata de stat.

Conversia se va face la solicitarea clientului, dar NUMAI cu acceptul bancii. Facilitatile trebuiau sa ia forma unei ordonante de urgenta, adica ar fi intrat in vigoare imediat dupa aprobarea guvernului. Pana la urma executivul a decis sa le trimita in Parlament sub forma unui proiect de lege. Adica noi dezbateri si aprobari.
Tot miercuri, un grup de 5800 de clienti cu credite in franci a lansat catre banci propunerea de negociere colectiva a contractelor. Principala lor doleanta este aceea de a beneficia de o rata de plata mai redusa in mod semnificativ, cu conditia sa nu se lungeasca perioada de creditare.

Primele negocieri sunt programate pentru 2 aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult