Acasa BusinessFinante-Banci Soroş: Ieşirea unei ţări din zona euro este inevitabilă

Soroş: Ieşirea unei ţări din zona euro este inevitabilă

scris de Mihaela Popescu TAULET
14 afisari

Miliardarul Soroş a declarat că ieşirea unei ţări din zona euro este inevitabilă, iar Europa ar trebui să aibă un „plan B” prin care să prevină colapsul economic al Uniunii Europene. 

George Soros

Miliardarul a iterat că moneda euro a avut încă de la început un defect fundamental, pentru că nu a fost susţinută printr-o uniune politică sau printr-o trezorerie comună a statelor care au adoptat-o. 

Euro nu a avut nicio prevedere pentru corecţie. Nu a existat niciun aranjament pentru ieşirea unei ţări din zona euro, lucru probabil inevitabil în actualele circumstanţe”, a spus el. Deşi consideră că „supravieţuirea Uniunii Europene este de interes vital pentru toată lumea„, Soros a arătat că UE are nevoie de schimbări structurale pentru a evita un proces de dezintegrare.

19 comentarii

anon de serviciu 13-07-2011 - 16:45

UE nu va supravieţui din simplul motiv că toate statele Uniunii îşi dau la gioale, iar ca să folosesc un limbaj mai elevat, se uzurpă reciproc, economic.

YAAKOV 13-07-2011 - 17:10

UE a fost gandita ca un sistem de exploatare si saracire a tarilor rasaritene, dupa caderea comunismmului. Cat timp au tot furat de la noi, euro a crescut in valoare. Acum a mai ramas de furat doar pamantul taranilor.

ermaxer 13-07-2011 - 17:18

Nu-ti fa probleme!O sa il ia si pe acela!…..Jocurile sunt de mult timp facute in defavoarea tarii!

Banatanul 13-07-2011 - 17:25

Uninunea Europeana va fi formata numai din spatiul Germanic. Cui nu-i place nare decit sa se linga pe bot.
Germania, Austria, Ungaria Cehia, Polonia, Danemarca Belgia, Olanda, desi Elvetia este neutra este de cultura Germanica si va sustine noua UE. Daca numai Germanici vor face parte din UE atunci se vor alatura in grup si tarile Nordice Norvegia, Suedia si Finlanda.
Restul tarilor sa steie pe margine. Daca cumva se vor hotari si vor dorii sa intre in UE conditiile vor fi foarte simple.
Grad de civilizatie a populatie structura a administratiei total descentralizata, Justitie adevarata si de incredere si performanta economica toate aceste conditii vor fi comparabile cu cele ale tarilor din spatial Germanic.

Ce sa facut pina acuma a fost un cadou gratuit facut tuturor celorlalte tari ca urmare a mofturilor promovate de Franta. In care delasarea si lipsa de seriozitate a primat.

Refacerea Sfintului Imperiu Roman de Natiune Germana este inevitabila. Dar si imperios Necesara pentru stabilitatea geopolitica a Europei.

Nu se mai poate accepta tari ca facind parte din UE dar cetatenii lor sa urasca UE, asta este ipocrizie.

YAAKOV 13-07-2011 - 18:13

Ma ungurule, nu mai visa la Germania, ca vei trai in Marele Israel, impreuna cu romanii si polonezii.

http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8

http://www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE

Victor 13-07-2011 - 22:24

Ungaria in spatiul germanic … ? Ca ce ?? Spalatori la fund ??
Mai mongo-han cand ve-ti fi voi catalogati drept germanici, va fi o zi prosta pentru omenire, adica va fi sfarsitul ei … nu va mai fi nimeni, decat voi si atunci puteti sa va spune-ti germani, francezi, englezi, cum vreti voi !
Zi-mi tu un german cu numele Atilla si-l chish in freza )))
Al dreaq mongoloid vrea sa fie si el in „spatiul germanic” … marsh la Ulan-Bator mai Pista, k te asteapta familia !!!

YAAKOV 14-07-2011 - 08:57

Uratii astia veniti din fundul Asiei uita ca romanii se trag din daci si ca dacii erau inruditi cu populatiile de pe teritoriul actual al Germaniei.
Noi n-am separat de popoarele din Vest din cauza barbarilor veniti din Extremul Orient, care s-au interpus intre noi si restul Europei.

Mai pocitanie, mai stranepotul lui Atilla, cum iti permiti sa te crezi de aceeasi calitate ca nemtii ?

Ereticul 14-07-2011 - 01:06

@ Banateanul:
De batalia de la Lechfeld din 955 ati auzit? Nu cumva in acea batalie maimutele altaice erau „de partea gresita a baricadei”?

Arhimede 13-07-2011 - 18:46

Posibil.
Şi tot ce s-a luat pe nimic, ca ex. Petrom, va fi naţionalizat pe loc.
Toţi ştim ca petrom a fost luat cu japca, prin şantaj, de austrieci, fiind o condiţie să voteze DA la intrarea României in UE.
Şi exemplele pot urma.

Denali 14-07-2011 - 00:29

Pe mine ma intereseaza opinia dlui…Europeanul…

Pe de alta parte , eu personal , nu dau doua cepe degerate pe sfaturile unui sarlatan speculator , care inaite de a se ocupa cu speculatia monedelor din jurul lumii , coopera cu nazistii din ungaria , facilitand identificarea si localizarea evreilor( el insusi un evreu), din acea tara , de catre nazisti…

Banatanul 14-07-2011 - 05:04

Dle Victoras si Ereticul, Fiti convinsi ca Maghiarii isi cunosc bine istoria si originile, insa fiti la fel de convinsi ca tot ei Maghiarii isi manifesta deschis sip e fata respectful fata de cei ce iau civilizat, in speta Germanii.

Maghiarii chiar daca vorbesc o alta limnba decit Germana ei de 1000 de ani fac parte din spatiul de cultura Germanic. Si aceasta realitate nu se va schimba pt. ca Dv. si multi altii din Bucuresti va afisati nedumerirea, mai degraba ignorant.

Insa eu insist ca si in alte ocazii, de ce nu doriti Dlor ca si Romania sa faca parte din spatial de influienta Germanic si nu inteleg dece musai sa fie Francofona???

In loc sa consumati atita energie prin revoltele interioare care va bintuie in raport cu pozitia Ungariei mai bine sa spunem pe fata si cu voce tare ori de cite ori avem ocazia ca dorim ca Spatiul de cultura Germanic sa se intinda pina la Marea Neagra la Constanta, la gurile Dunarii si pina in Transnistria. Nu credeti ca ar fi mult mai bine pentru Romani si Romania???

Romeo2110 14-07-2011 - 10:09

Domnule budapestan (Banatul) pentru ca doi oameni sa convietuiasca este nevoie sa aiba in comun, in primul rand un minim de valori spirituale.

Toata lumea respecta formidabila eficienta a economiei germane, care se materializeaza prin civilizatie. Numai ca cu mici exceptii, in ultimii 2000 de ani nemtii nu au fost crestini: gotii au fost arieni, Carol cel mare a fost eretic si creator de erezii; despre Luther & co ce sa mai spunem ? Si astazi se afla sub anatema papalitatii.

La Judecata de Apoi, nu vom fi intrebati de industrie, de PIB, de civilizatie ci de implinirea poruncilor evanghelice. Nici un robot producator de plusvaloare, nu se va mantui exclusiv acestiu merit. Ori la nemti unica si atotvaloarea omului de rand, este data de performata si succesul economic.

La unguri e si mai rau: cu regele Stefan cel decretat de vatican „sfant”, maghiarii ar ratat sansa istorica de a deveni un popor crestin – prin romani si sarbi. Un simplu exemplu: ‘episcopul’ ‘crestin’ Tokes Laslo, este implicat in scandaluri sexuale fara sfarsit.

Ortodoxii, romani, sarbi, rusi pot sa se straduiasca a convietui in pace (in sens general teologic) si cu ungurii si cu germanii, numai ca si din cealalta parte este nevoie de acceasi abordare.

Romeo2110 14-07-2011 - 10:21

Domnule budapestan (Banatul), nu faceti nici un serviciu ideologiei pe care o promovati, amintind de ‘sfantul’ imperiu romano-german.
In primul rand pomenirea romanitatii acestui moloh anhristic, este o manipulare grosolana:
– daca stramosii dvs ar fi avut cunostinte elementare de istorie a Europei de dinainte de descalecare (900) ar fi trebuit sa stiti ca dupa domnia imparatului Teodosie cel Mare, Imperiul Roman Crestin s-a divizat in romanitate apuseana, cu sediul la Roma si romanitate rasariteana cu sediul la Constantinopol. Folosirea sintagmei ‘Imperiu bizantin’ este o forma jidnitoare de adresare (nu chiar ca bozgor dar nici prea departe). Prin urmare, nu putem vorbi de ‘Imperiu Romano-German’ in sensul adevarului istoric, deoarece romanitatea rasariteana nu a avut nimic in comun cu el.
– politica in imperiul romano-german a fost inpusa de germani – italienii dupa 1009 au fost folositi drept sigla, in scopuri propagandistice; cel mult au facut ciocu’ mic, pt ceva privilegii.

NU SE POATE PUNE LA TEMELIA UNEI CONSTRUCTII POLITICE SILNICIA SI MINCIUNA !

Bumerang 14-07-2011 - 13:45

„… de ce nu doriti Dlor ca si Romania sa faca parte din spatial de influienta Germanic?”

Ce intrebari pui si tu :-). Romanii (verzi) se vad ei insisi ca spatiu de influenta, care se defineste musai cu o pozitie antimaghiara. In rest, mici si bere..

YAAKOV 14-07-2011 - 14:03

Mai ‘frectie”, noi vom face parte din Marele Ysrael, iar Germania ne va fi tara supusa. Nemtii vor surubari pentru noi, in timp ce noi ne vom gandi la ce mai e de facut in lumea asta. Asta se cheama diviziunea muncii, domnule Boumerang. Pe unguri o sa-i trimitem pe Marte, cand tehnologia ne va permite. Acolo e locul lor !

YAAKOV 14-07-2011 - 13:55

Uitati-va la cum arata un ovrei scofalcit !
Asta a saracit multa lume, popoare intregi, dar in curand il vor papa goangele din pamant. La ce i-o trebui atata avere, de nu se mai potoleste din tapeli ?

ermaxer 14-07-2011 - 14:26

Bah,jurnalistii lu’ Ziua Veche,schimbati dreaku’ poza lu’ speriatul asta khazar!!!

Ciu Huhu 15-07-2011 - 04:33

Ji danu’ asta se crede buricu’ pamintului, ca toti ji danii/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult