Acasa BusinessFinante-Banci S&P menţine ratingul suveran al Spaniei

S&P menţine ratingul suveran al Spaniei

scris de M.A.
11 afisari

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s (S&P) a anunţat luni că menţine ratingul suveran al Spaniei la BBB+, după anunţul făcut sâmbătă că un plan de ajutor european, ce ar putea să se ridice la 100 de miliarde de euro, este elaborat pentru băncile sale.

Standard & Poor's

S&P menţine ratingul suveran al Spaniei

Agenţia a confirmat de asemenea perspectiva negativă asociată notei Spaniei, ceea ce înseamnă că are în vedere să o coboare din nou, notează Agerpres. „Valoarea fondurilor pe care Spania vrea să le obţină corespunde estimărilor noastre de nevoi provizorii în două scenarii, unul de bază şi celălalt mai larg”, a indicat agenţia într-un comunicat.

„Această cerere de ajutor corespunde de asemenea previziunilor avute de noi atunci când am degradat Spania la 26 aprilie”, precizează agenţia. S&P a retrogradat atunci cu două trepte ratingul ţării, îngrijorată cu privire la recesiunea ce îi complică obiectivele bugetare.

Această decizie a retrogradat Madridul în categoria emitenţilor de calitate medie, în măsură de a face faţă obligaţiilor lor în mod adecvat. Împrumutul ce ar putea ajunge la 100 de miliarde de euro acordat de zona euro reduce riscul ca Spania să-şi asume direct pierderile băncilor în cauză, subliniază în continuare agenţia. Dar „el riscă în schimb să crească nivelul datoriei publice” spaniole.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS