Acasa BusinessFinante-Banci SUA au evitat intrarea în incapacitate de plată

SUA au evitat intrarea în incapacitate de plată

scris de B.C.R
3 afisari

Preşedintele american Barack Obama a anunţat, duminică, că liderii partidelor republican şi democrat din Congres au ajuns la un acord ce permite Statelor Unite să evite intrarea în incapacitatea de plăţi şi totodată reducerea deficitul, informează Agerpres.

Barack Obama (eurweb.com)

Barack Obama (foto: eurweb.com)

Preşedintele american a declarat că proiectul de lege urmează a fi adoptat „în următoarele zile” de Camera Reprezentanţilor şi Senat. Acordul prevede, în plus faţă de ridicarea plafonului de îndatorare cu 2.100 de miliarde dolari, o reducere a cheltuielilor pentru apărare de 350 de miliarde dolari, pe 10 ani, şi înfiinţarea unei comisii speciale, formată din republicani şi democraţi. Aceasta urmează să stabilească noi reduceri de cheltuieli care se vor ridica la 1.500 de miliarde dolari, tot pe 10 ani, care se adaugă celor 1.000 de miliarde dolari, reduceri deja decise în prima fază a acordului. Comisia specială va trebui să găsească soluţia reducerii suplimentare a cheltuielilor până la 23 noiembrie. Întregul Congres urmează apoi să îşi dea aprobarea până la 23 decembrie.

„Vreau să vă anunţ că responsabilii ambelor părţi din cele două camere au ajuns la un acord care va reduce deficitul şi va evita intrarea în incapacitate de plată, ce ar putea avea un efect devastator asupra economiei noastre”, a declarat preşedintele, într-o scurtă trecere prin sala de presă a Casei Albe.

Preşedintele american a declarat că proiectul de lege urmează a fi adoptat „în următoarele zile” de Camera Reprezentanţilor şi Senat.

Uşurarea a fost semnificativă pe pieţe. Bursa din Tokio a urcat cu 1,70% la scurt timp după anunţ iar dolarul a recâştigat teren.

1 comentariu

Ciu Huhu 01-08-2011 - 17:05

Doar au aminat intrarea in incapacitatea de plata si faliment, vor intra curind in ele!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult