Acasa BusinessFinante-Banci Surpriza din partea Finanțelor. Autoritățile vor să scadă numărul taxelor. În prezent sunt 200

Surpriza din partea Finanțelor. Autoritățile vor să scadă numărul taxelor. În prezent sunt 200

scris de A.A.
0 afisari

Autorităţile intenţionează să reducă numărul de taxe şi să introducă o atmosferă de relaxare fiscală, însă trebuie mai întâi identificat rolul şi impactul bugetar al fiecăreia, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu.

Ministrul Finanțelor Ioana Petrescu vrea să reducă numărul taxelor

Ministrul Finanțelor Ioana Petrescu vrea să reducă numărul taxelor

“Acum sunt în procesul de a identifica toate aceste taxe şi chiar vreau să le identific. În prezent, mă uit exact care este impactul bugetar al fiecăreia din aceste taxe. Sunt 200 şi ceva. Dacă le luăm şi pe cele parafiscale. (…) Este un pic complicat de văzut, pentru că se duc mai multe într-un singur cont şi, de aceea, nu pot să vă spun acum, dar asta fac. Nu toate se duc la bugetul de stat. Unele contribuie la buna funcţionare a mai multor agenţii şi atunci trebuie ştiut care este rolul lor şi dacă, într-adevăr, ele sunt necesare sau dacă doar plătim nişte costuri administrative, a explicat Petrescu, la Antena 3.
Ministerul de Finanţe analizează şi impactul pe care îl vor avea măsurile referitoare la reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale şi neimpozitarea profitului reinvestit şi fac scenarii de aplicare a lor, a mai spus Ioana Petrescu.
“Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale este un lucru foarte bun pe care vrem să-l facem. Neimpozitarea profitului reinvestit este, de asemenea, o măsură foarte bună, care să stimuleze investiţiile şi producerea de capital, pe care vreau să o fac. Cele două sunt foarte importante şi lucrăm acum la anumite scenarii să vedem exact care este impactul bugetar, în ce scenarii se pot face, pentru că ele ar da, într-adevăr, un suflu economiei”, a spus Petrescu. Ea a mai adăugat că reducerea contribuţiilor sociale la angajator va duce la scoaterea la suprafaţă a multor firme şi angajaţi care lucrează la negru.
Reducerea taxei pe valoarea adăugată la o serie de alimente va fi decisă strict în funcţie de rezultatele analizei asupra efectelor pe care le-a avut scăderea TVA la pâine şi produsele de panificaţie, de la 24% la 9%, a declarat ministrul Finanţelor Publice. În ceea ce priveşte posibilitatea reducerii TVA de la 24% la 19%, Petrescu a afirmat că nu a existat promisiunea că această măsură va fi aplicată în 2014. Ea a atras atenţia că în programul de guvernare se spune “foarte clar” că aceste măsuri de relaxare fiscală sunt dorite, dar este nevoie de spaţiu bugetar, în condiţiile în care impactul reducerii CAS de la 1 iulie va fi în jur de două miliarde de lei până la sfârşitul anului, iar cel al scăderii TVA la toate produsele de circa 10 miliarde de lei.
Ministrul Finanţelor a mai spus că nu intenţionează să introducă amnistia fiscală, deoarece colectarea va înregistra o creştere doar temporar, pe termen scurt, ci doreşte o eliminare a evaziunii fiscale într-un mod sustenabil, prin conformare voluntară.

5 comentarii

ValVerde 17-03-2014 - 02:05

“Acum sunt în procesul de a identifica toate aceste taxe şi chiar vreau să le identific.”

===

Acum sunt in procesul de a manca si chiar vreau sa mananc.
Dupa aia am sa-l injur pe degetel si chiar vreau sa-l injur.
Dar inainte de asta postez la articolul cu neterminata asta si chiar vreau sa postez.

Tache 17-03-2014 - 05:56

Speculatorii ataca valutele „antisemite”.

Finanta evreiasca si oficinele de presa ale familiei Rothschild, precum The Wall Street Journal, au lansat un atac concertat impotriva tarilor care lupta impotriva Noii Ordini Mondiale si refuza sa accepte stapanirea evreiasca, spune primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan.

http://americanfreepress.net/?p=15990

pathfinder 17-03-2014 - 11:18

Saraca fatuca…

Pribeagul 17-03-2014 - 21:13

Parca asa era si acum vre-o 6 ani: http://www.gandul.info/financiar/romania-campioana-europei-la-numarul-de-impozite-si-taxe-2397324

Intre timp, marele domn Boc s-a strofocat mult sa le reduca. Chiar n-a reusit nimic si a luat banii degeaba?

Mircea 18-03-2014 - 08:16

Sa speram ca le reduc dar nu le cumuleaza.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult