Acasa BusinessFinante-Banci Target2 în România, 24 milioane euro în trei ore

Target2 în România, 24 milioane euro în trei ore

scris de B.C.R
2 afisari

BNR a lansat luni dimineaţa sistemul de plăţi în euro Target2 România, considerat de guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, „un pas în direcţia adoptării euro”, în primele trei ore de funcţionare fiind operate transferuri de 24 de milioane de euro.

Mugur Isarescu a anuntat tinta de inflatie pe 2011„În ianuarie 2010, BNR a decis ca şi România să se conecteze la acest sistem înainte de a adopta moneda euro, urmând exemplul altor state membre din afara zonei euro. În prezent, doar Cehia, Ungaria, Suedia şi Marea Britanie nu sunt conectate la Target2„, a spus Isărescu în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Mediafax.

Potrivit guvernatorului BNR, implementarea unei componente naţionale a Target2 este obligatorie numai pentru statele membre care adoptă euro.

Sistemul Target (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer) a fost înfiinţat de băncile centrale din zona euro la sfârşitul anilor ’90, prin interconectarea a 17 sisteme naţionale. Din punct de vedere juridic, sistemul Target 2, dezvoltat în 2007, este structurat ca o multitudine de sisteme de plăţi naţionale, dar tehnic este dezvoltat şi operat de băncile centrale din Germania, Franţa şi Italia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult