Acasa BusinessFinante-Banci Toate taxele vor putea fi plătite cu cardul. Vezi comisioanele

Toate taxele vor putea fi plătite cu cardul. Vezi comisioanele

scris de C.S.
94 Afisari

Toate taxele și impozitele achitate către Fisc, primării sau alte instituții de stat vor putea fi achitate cu cardul, prin Trezorie. Comisioanele aferente tranzacțiilor vor fi suportate de stat, în limita a 0,3% din valoarea plății.

Toate taxele vor putea fi plătite cu cardul.

Toate taxele vor putea fi plătite cu cardul.

Potrivit unei propuneri incluse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), „Trezoreria Statului va fi autorizată ca acceptator de plată cu cardul bancar şi va presta acest serviciu pentru toate instituţiile publice, astfel încât toţi contribuabilii persoane fizice care deţin carduri aparţinând unui sistem de plată ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele), să-şi poată achita printr-un punct unic toate impozitele şi taxele administrate de către ANAF, primării şi alte instituţii”.

Conectarea la un sistem de plată va fi acceptată de Trezorerie numai în anumite condiţii, printre care se stabileşte limitarea comisionului perceput fiecărei tranzacţii la 0,3% din valoarea acesteia, nefiind acceptate comisioane fixe sau alte costuri suplimentare pentru Trezorerie şi instituţii publice.

„Acest comision este corelat cu proiectul de regulament privind comisioanele interbancare pentru operaţiunile de plată utilizând cardul care prevede plafonarea comisioanelor interbancare pentru tranzacţii la 0,2% din valoarea tranzacţiei pentru cardurile de debit şi 0,3% pentru cele de credit”, se arată în proiect.

De asemenea, comisioanele interbancare reprezentând plăţile realizate între băncile acceptante şi băncile emitente pentru tranzacţiile care presupun utilizarea cardurilor de plată sunt în prezent de aproximativ 0,5% + 2,50 lei (0,58 euro) pentru tranzacţiile la bancomate, în care comisionul este plătit de banca emitentă băncii acceptante (proprietara ATM-ului), şi 1% (standard), 1,5% (e-commerce) şi 0,7% (petrol) pentru tranzacţiile la terminalele de plată (POS), în care comisionul este plătit de banca acceptantă băncii emitente. Aceste comisioane, în cazul sumelor achitate către comercianţi, sunt recuperate de către băncile acceptante de la beneficiarii sumelor.

Nu se acceptă alte costuri sau comisioane, inclusiv licenţe, mentenanţe sau îmbunătăţiri ale sistemelor solicitate de către emitenţii cardurilor sau sistemele de plăţi. În plus, operatorii sistemelor de plăţi trebuie să accepte realizarea unor acţiuni de promovare şi educare, anuale, a contribuabililor pentru a utiliza plăţile electronice.

Furnizarea serviciilor de acceptare de plăţi la nivelul instituţiilor publice se poate realiza şi direct prin intermediul Trezoreriei Statului, fără conectarea sau definirea instituţiilor publice ca şi comercianţi şi fără solicitarea de comisioane sau alte costuri de către emitenţii cardurilor sau sistemele de plăţi pentru Trezoreria Statului şi instituţii publice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS