Acasa BusinessFinante-Banci Topul celor mai sigure bănci din lume

Topul celor mai sigure bănci din lume

scris de B.C.R
3 afisari

Cea mai singură bancă din lume este KfW din Germania, urmată de Caisse de Depots et Consegnation (CDC) şi de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) din Olanda. Toate trei sunt bănci publice.

Revista Global Finance a făcut un top al celor mai sigure 50 de bănci din lume. La vârf sunt instituţii de credit deţinute de stat. Pentru a întocmi topul, revista a ierarhizat băncile în funcţie de calitatea activelor şi de ratingul dat de Moody’s, Standard & Poor’s şi Fitch pentru liniile de credit pe termen lung.

Prima bancă privată din top este Rabobank, a şasea în top, dar singura bancă ce are calificativul maxim AAA fără să beneficieze de garanţia statului, olandez în acest caz. Marele absent al clasamentului este Bank of America, cea mai mare bancă din SUA din punct de vedere al activelor, care nu mai este prezentă în top din cauza problemelor pe care le are: vânzări de active, pierderi istorice, procese, scăderea acţiunii.

Dacă facem abstracţie de IFN-ul pe care francezii de la BNP Paribas( locul 15) îl au în România, prima bancă din topul celor mai sigure 50 care deţine o instituţie de credit în România este Societe Generale (locul 35 în clasament), proprietarul BRD. O singură bancă din top mai deţine o bancă în România: cea italiană Intesa Sanpaolo.

1 comentariu

BULA 23-08-2011 - 11:05

Cea mai sigura investitie pe termen lung este sa cumperi pamant, pentru cine isi permite. In curand va fi atat de multa omenire, incat nu va mai fi nici mancare si nici loc de trai pentru toti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult