Ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor fără penalităţi | Ziua Veche
Acasa BusinessFinante-Banci Ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor locale fără penalităţi

Ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor locale fără penalităţi

scris de M.A.
0 afisari

1 octombrie este ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor locale fără penalităţi. Este vorba despre taxele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport.

bani leiImpozitele pe terenuri, clădiri şi mijloace de transport se plătesc anual în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv, transmite Rador. Fiindcă cel de-al doilea termen de plată, 30 septembrie, a fost duminică, zi nelucrătoare, taxele pot fi achitate fără penalităţi şi luni.

De marţi, însă, contribuabilii care nu şi-au plătit datoriile fiscale vor primi majorări de întârziere de 2% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună care trece din momentul expirării termenului de plată până la data stingerii sumei datorate.

Sumele pot fi achitate la direcţiile de impozite şi taxe locale, la sucursalele CEC sau la oficiile poştale, precum şi online. Conform prevederilor Codului Fiscal, excepţie fac taxa de reclamă şi publicitate, taxa hotelieră, pe vehicule lente şi impozitul pe spectacole. Ca şi în anii precedenţi, dacă taxele au fost achitate integral până la data de 31 martie, contribuabilii au beneficiat de o bonificaţie de 10%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult