Acasa BusinessFinante-Banci Unde este cel mai bun curs pentru euro din Romania

Unde este cel mai bun curs pentru euro din Romania

scris de Doru Dragomir
438 Afisari

Cursul de schimb este marea problema a Romaniei din aceasta perioada. Schimbarea Guvernului, plus lipsa unor masuri rapide pentru stimularea economiei, au generat un val puternic de depreciere a monedei nationale.

Ceea ce inseamna ca strainii isi muta capitalul din tara noastra, dar si ca platim rate mai mari la banci. Sa ne reamintim, la finalul saptamanii trecute, euro a atins un nou record, fiind cotat la 4,4265 lei. In urma cu un an, pe 11 mai 2011, cursul de schimb era de 4,0842, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Astfel, in acest interval de un an, leul s-a depreciat cu circa 8%.

Casele de schimb valutar

Situatia este insa mult mai dramatica decat ne arata cursul afisat de banca centrala. Pentru ca populatia cumpara valuta nu de la banca centrala, ci de la casele de schimb valutar. In special de la casele de schimb valutar ale bancilor. Iar cursul de la banci este mult mai ridicat decat cel al BNR. La multe banci, euro se vinde deja cu 4,5 lei.

Econtext va arata unde gasim cel mai bun curs de schimb, de unde putem cumpara cel mai ieftin euro. Cu alte cuvinte, va prezentam topul bancilor din Romania dupa cursul de schimb pe care-l au acestea, ce banci au cel mai scump si cel mai ieftin curs.

In contextul actual, nu este intotdeauna bine sa cumparam valuta straina de la aceeasi banca la care avem de platit ratele. Este bine sa cautam cele mai bune cotatii pentru euro, in momentul in care trebuie sa ne platim ratele. In plus, tendinta actuala de depreciere pare sa nu fie pe sfarsite. Dimpotriva, ne putem astepta ca acest trend, cu leul care scade rapid de la o zi la alta, sa se mentina zile bune.

Cel mai bun curs era luni dimineata la Romanian International Bank, care vindea euro cu 4,459 lei. In schimb, cel mai scump euro era la Citibank, care oferea un curs de 4,515 lei pentru moneda unica europeana.

In total, sapte banci vand euro cu peste 4,5 lei (printre acestea se numara BRD, Alpha Bank, Unicredit). Foarte important, cursul poate varia in orice moment, fiind posibil ca bancile sa opereze mai multe modificari pe zi. Dar iata care este cursul de schimb la toate bancile din Romania (toate bancile care fac schimb valutar). Cursul este valabil pentru luni, 14 mai, 2012:


20 comentarii

Mache 14-05-2012 - 14:37

Cel mai bun curs de schimb il gasiti in vremea lui Boc 😉 🙂 🙂

Amu’ daca Ponta nu o sa dea mai nimic din pomenile promise, macar inflatie si un leu jigarit va da cat sa va iasa pe nas…

Sa traiti bine USL-asilor! 🙂 🙂 🙂

Europeanuul 14-05-2012 - 16:36

Criza politica si economica din grecia a afectat majoritatea monedeloR din regiune. De remarcat este faptul ca paritatea monedelor Bulgariei, Estoniei si Letoniei au ramas stabile fata de moneda comuna Euro. P.s. Te pierzi in demagogie, ai ramas asa cum te stiu.

Mache 14-05-2012 - 17:08

Sunt de acord cu tine in ce priveste tarile Baltice si Bulgaria. Totusi leul a inceput sa o ia semnificativ la vale abia dupa ce USL-ul a ajuns la guvernare. Ai vreo explicatie rationala pentru asta, afara de ingrijorarea oamenilor cu bani ce se tem de inflatie galopanta (si atunci isi lichedeaza plasamantele in lei) in urma politicii pamantului parjolit pe care obisnuiesc sa o practice guvernele socialiste in general si USL-asii nostrii in mod particular?!

Ciu Huhu 14-05-2012 - 18:31

Explicatia rationala este ca tu Mache esti un porc pedelist basit, securist de doi bani!!!

Ciu Huhu 14-05-2012 - 18:31

JOS DICTATORUL CHIOR!!!!!!!!!!!!!!!!

digital 14-05-2012 - 16:59

hahaha!!
jegosule!!!
cât crezi că te mai ține kiombelixul?!
hahaha!

Europeanuul 14-05-2012 - 18:21

Pietele financiare sint sub presiune de la inceputul saptaminii trecute, dupa ce cele doua partide principale care sustin acordul Greciei cu UE si FMI nu au reusit sa obtina impreuna majoritatea, punind sub semnul intrebarii capacitatea Greciei de a respecta conditiile convenite cu creditorii externi, de a evita falimentul si de a ramine inzona euro. Premierul elen a avertizat recent ca Grecia risca ca de la inceputul lunii Iunie sa intre in incapacitate de Plata.In momentul de fata retragerea sau prabusirea bancilor grecesti reprezinta un pericol real pentru economia Romaniei.

Mache 14-05-2012 - 18:31

Fara indoiala. Numai ca intrarea leului in vrie si primul minim istoric s-au inregistrat cu o saptamana inainte de alegerile grecesti imediat ce Ponta a fost numit premier. Adica pe 27 Aprilie.

Trebe’ ca ca investitorii nostrii au simtit in urina de cum au vazut mecla vesela a lui Ponta ca Grecia se duce si ea pe pustii 🙂 😉 🙂

Europitecule, mi-0a placut intotdeauna la tine ca ai o memorie selctiva si ca incurci datele in mod convenabil 😉 🙂 :-). Pentru un propagandist USL-as astea sunt insusiri nepretuite, pentru ca ai de a face cu oameni ce prind greu si scapa usor. Insa pentru restul lumii se numeste ca esti ridicol…

Europeanuul 14-05-2012 - 23:13

Gosh Mache, Iata ca Leul sufera in urma iesirilor de capital care au inceput tocmai din toamna. https://www.ziuaveche.ro/business-2/economic/isarescu-spre-deosebire-de-acum-un-an-leul-se-depreciaza-92519.html Felicitari pentru documentare si in special pentru pastrarea liniei profesionale (academice) in tratarea subiectului. Ma bucur ca ai evitat politizarea topicului si maiales ca ai reusit din nou sa te abtii de la ipocrizia impartitului etichetelor dupa ureche (asa cum fac cucuvele alea politruce care au promovat la Stefan Gheorghiu). My two cents like always.

Mache 15-05-2012 - 00:18

Leul o fi suferind el saracu’ de pe urma iesirilor de capital din toamna. Insa nu se putehea hotara cat de tare sa sufere. Ba cobora, ba urca. 🙂 🙂 🙂

S-a hotarat insa sa-si arate durerea adevarata abia dupa venirea lui ponta la putere. Nici n-apuca Ponta sa-i lipeasca Chelu’ pe frunte decretu’ de numire ca leul si trecu de primul minim istoric al tutror timpurilor. Dupa apa (probabil din plictiseala 🙂 ) a mai pus-o de doua minime record absolut record 🙂 🙂 🙂

Spune-mi punctual ce e denaturat. Evident ca parerile tale n-au valorat niciodata mai mult de 2 centi. Insa cine a pus botu’ chiar s-a putut bucura de niste pagube homerice 🙂 🙂 🙂

ValVerde 14-05-2012 - 18:37

Europene,

ceea ce mentionezi tu justifica caderea Euro in relatie cu dolarul sau alte monezi puternice. Dar de ce cade leul in raport cu Euro???

E economia Romaniei expusa in mod special la problemele Greciei?
De ce?

Pribeagul 14-05-2012 - 19:57

Eu am vindut vineri Euroul cu 4.4 lei.

Am Euro, $, aur, diamante, si din cind in cind am nevoie si de… lei 🙂

digital 14-05-2012 - 20:00

când ajungi la diamante,nu le vinde,încercăm să luăm legătura,ok?!

tomi 14-05-2012 - 20:19

Si ce-oi face tu cucurigu cu diamantele,vrei sa ti le bagi il locul ochiului ce ti l-au scos la ultima ta incaierare din mahala?

ValVerde 14-05-2012 - 20:33

Pribege, cu cit ai cumparat Euro ala pe care il vinzi cu Lei 4.4 ???
Nu cumva te-ai apucat de specula?

Asa construiesti tu o societate mai buna si mai dreapta?

Vezi ca a mai intrat unul in corul Smiorcaielii Nationale. Liviu.
Cinta pe doua voci si vrea sa-i ia bagheta de dirijor lui Bula.

Ah…si mai indrumati-l un pic pe nimeni ca se straduieste el dar cinta fals. Dati-i niste linii directive, un diapazon, ceva.. ca umbla omul pe tot portativul si nu gaste tonul.

Pribeagul 14-05-2012 - 21:45

ValVerde, citind ultima parte a mesajului tau, simt ca in tine zace inlantuit poetul. Elibereaza-te, da-i libertatea!

Vreau „o societate mai buna si mai dreapta”, inca de cind am citit Cei tei muschetari. 🙂

Nu fac specula. Cineva din Franta, acum vreo 2 ani, mi-a cerut niste bani. I-am trimis euro, nu stiu cu cit i-am cumparat. Acum, mi-a trimis inapoi ceva euro, am vindut o parte din ei ca sa-mi intabulez… pamintul. 🙂

ValVerde 14-05-2012 - 22:00

Nah..Pribege…e pe dos. Eu sint inlantuit intr-un poet…
vreau sa ies si nu ma lasa. Vreau sa ma inflacarez cu minie razbunatoare importiva unora de pe aici, si pe poetul care ma tine prizonier il bufneste risul.

Daca ar fi toate asa de simple si clare, totul in alb si negru si tu calare pe mindria nationala, cu spadan’n mina lovind in cardinali si hughenoti.
Dar trebuie sa evoluezi Pribege, treci de Pardallan si Fausta si poate gasesti justitia sociala in Rocambole.

Deci esti chiabur !!! Mi-am imaginat eu 🙂

nimeni 14-05-2012 - 22:45

mai multe modificari pe zi ale cursului, in nici un caz nu pot fi explicitate si/sau motivate de schimbarea guvernului si/sau masuri rapide de stimulare a economiei.

sunt chestiuni pur speculative. nu trebuie sa fii mare specialist sau poet ca val verde , pentru a intelege si vedea asta.

gogomaniile societatii de consum? pai iti raspund aici pui de tsunami ce te vrei-pietele financiare, datoriiile suverane , prostirea si indestularea customerului pana cand ajunge la fericirea de-a nu-si mai putea sustine obezitatea- la propriu si la figurat. si atunci devine asistat ! are nevoie de pastile de slabit, are nevoie de psiholog, are ..pe dracu.

si nu mai mai face sa fac spagat dupa tine pe aici, ca e tarziu si-s obosit!

ValVerde 14-05-2012 - 23:50

„si nu mai mai face sa fac spagat dupa tine pe aici”

Deci nu numai la cor ci si in ansamblul de balet si calusari !

„gogomaniile societatii de consum? pai iti raspund aici pui de tsunami ce te vrei-pietele financiare, datoriiile suverane , prostirea si indestularea customerului pana cand ajunge la fericirea de-a nu-si mai putea sustine obezitatea- la propriu si la figurat. si atunci devine asistat ! are nevoie de pastile de slabit, are nevoie de psiholog, are ..pe dracu. ”

Ai terminat de enumerat citeva din caracteristicile mai putin dorite ale politicului intr-o democratie si ale comportamentului individual. Pietele finaciare sint o urmare fireasca a economiei de piata. Are efect pozitiv.
Toate vin in mod automat cu o societate libera.
Cum iti propui sa le combati?

nimeni 15-05-2012 - 09:38

eu le observ, eventual le preamaresc, de ce le-as combate? sunt excelente, aduc satisfactie deplina .

atat tu cat si mache, incercati – nu stiu pe ce bani- un fel de misionarism de doi bani . cum dracu de nu pricepem noi capitalismul cu asa profesori?
nimeni nu v-a cerut nici ajutorul , nici sfatul. cat despre cursuri nu sunt decat fraze tip. iti plagiez stilul „pietele financiare sunt o urmare fireasca a economiei de piata” Adanc! A trebuit sa respir bine pana sa pricep.

stiul tau de-a utiliza citate din ce-am scris, e penibil. aduce a avocat ieftin. ai raspuns la toate, esti uns. eu am incheiat harjoana.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult