Acasa BusinessFinante-Banci Vezi care este costul catastrofelor naturale din 2012

Vezi care este costul catastrofelor naturale din 2012

scris de M.A.
2 afisari

Costul total al catastrofelor naturale produse în lume în 2012 este de circa 160 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor publicate joi de societatea germană de asigurări Munich Re.

Vezi care este costul catastrofelor naturale din 2012

Vezi care este costul catastrofelor naturale din 2012

Din aceste pagube, cele asigurate însumează 65 de miliarde de dolari. Dar pierderile de anul trecut sunt inferioare celor din anul 2011, când s-a produs cutremurul urmat de tsunami din Japonia şi când societăţile de asigurări au plătit 119 miliarde de dolari în urma unor numeroase cutremure şi inundaţii, transmite Moldpres, care citează agenţii de presă internaţionale. În anul 2012, „67% din pierderile totale şi 90% din pierderile asigurate s-au produs în SUA”, precizează Munich Re. Aici, cel mai mare dezastru a fost cel provocat de uraganul Sandy, societăţile de asigurări acoperind daune în valoare de 25 de miliarde de dolari.

„Pagubele ridicate determinate de catastrofele naturale din SUA au arătat cât de importantă este susţinerea eforturilor pentru a le preveni”, afirmă Torsten Jeworrek, directorul societăţii Munich Re. El propune ca, în anumite regiuni, cum ar fi New York, să se realizeze lucrări menite să ofere protecţie în faţa furtunilor, ceea ce „ar fi rezonabil din punct de vedere economic, iar asiguratorii vor putea să ia în calcul aceste elemente în preţul primelor de asigurare, întrucât vor fi mai puţin expuşi”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult