Acasa BusinessFinante-Banci UPDATE.Vezi de ce s-a speriat CNVM de tranzacţionarea acţiunilor FP

UPDATE.Vezi de ce s-a speriat CNVM de tranzacţionarea acţiunilor FP

scris de C.P.
3 afisari

UPDATE 13.25. În primele două ore si jumătate de la listarea Fondului Proprietatea s-au tranzacţionat 248 de milioane de acţiuni FP.

Preţul de deschidere a fost de 0,6020 lei/acţiune şi a reprezentat minimul de pană acum, preţul mediu la care s-au tranzacţionat acţiunile FP a fost 0,6380 lei/acţiune iar preţul maxim atins a ajuns la 0,6750 lei/acţiune.

La ora 12:08 s-au tranzacţionat 62 de milioane de acţiuni la preţul de 0,6650 lei/acţiune în urma a trei tranzacţii efectuate la o diferenţă mai mică de o secundă.

———————————-

Un uimitor comunicat al CNVM a solicitat, luni, respectarea Legii de către brokeri şi investitori, la tranzacţionarea acţiunilor „Fondul Proprietatea”, programată să înceapă marţi.

Fondul Proprietatea, pe BursaDincolo de „noutatea” informaţiei că există o lege şi un organ de supraveghere, (ca şi când ele nu ar exista de şaptesprezece ani), CNVM pare să fie îngrijorată de un moment anume al inaugurării tranzacţiilor cu FP – predeschiderea.

Scenariul care poate fi imaginat că i-ar îngrijora pe comisari este, prin similitudine, cel de la inaugurarea tranzacţiilor cu acţiuni Rompetrol de acum şapte ani (7 aprilie 2004), când în predeschidere a fost stabilit preţul de 106 lei, cunoscut dinainte de anumiţi investitori iniţiaţi – un proces în instanţă care încă nu s-a finalizat, unde trei comisari, unii brokeri şi investitori sunt învinuiţi.

Citeşte articolul integral pe Bursa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult