Acasa BusinessFinante-Banci Yves Mersch confirmat de UE la şefia BCE

Yves Mersch confirmat de UE la şefia BCE

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Uniunea Europeană a validat în seara de joi, 22 noiembrie, numirea Yves Mersch la conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), ignorând criticile Parlamentului European (PE).

Luxemburghezul Yves Mersch confirmat de UE la şefia BCE (foto:welt.de)

Herman Van Rompuy a confirmat oficial că la Consiliul European a fost numit în mod oficial Yves Mersch în Consiliul director al BCE. Potrivit Agerpres, hotărârea a fost luată cu majoritate calificată la începutul summitului liderilor europeni de la Bruxelles, la care este discutată şi negociată problema bugetului UE pentru perioada 2014-2020.

Această numire era de aşteptat întrucât Mersch a fost singurul candidat la post la BCE şi Consiliul European avea intenţia să treacă peste avizul Parlamentului European care a respins numirea în timpul unui vot consultativ. Totodată, PE criticase în prealabil lipsa femeilor în cadrul instituţiei. Preşedinta Comisiei pentru Afaceri Economice în cadrul PE, Sharon Bowles a reacţionat spunând că  „BCE s-a dotat cu un membru la conducerea sa fără un mandat democratic. Liderii europeni au transmis un semnal clar cu privire la ceea ce gândesc ei despre procesul democratic”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult