Acasa BusinessMediu-Energie „Delta” din Bucureşti ar putea deveni arie naturală protejată

„Delta” din Bucureşti ar putea deveni arie naturală protejată

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a anunţat marţi că zona Lacului Văcăreşti din Capitală poate deveni arie naturală urbană protejată.

Lacul Vacaresti - delta din Bucuresti

Lacul Vacaresti - delta din Bucuresti, arie protejata

Rovana Plumb a afirmat că o Hotărâre de Guvern prin care Lacul Văcăreşti să devină arie naturală protejată ar putea să fie gata în 3-4 luni. Aceasta susţine, conform Agerpres, că „proprietarii terenului sunt invitaţi la sediul Ministerului Mediului pentru a discuta cadrul legal actual în care se află aceştia”.

Lacul Văcăreşti, delta din Bucureşti, e în litigiu între Ministerul Mediului şi o firmă privată care în ianuarie 2003 a primit în concesiune terenul pentru 49 de ani, ca să ridice o bază sportivă. În Delta” din Bucureşti au fost observate aproximativ 90 de specii de păsări, multe dintre ele fiind protejate în Europa. Specialiştii sunt de părere că păsările au migrat aici pentru că au găsit adevărate resurse de hrană şi astfel au format un noi ecosistem.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult