S-a aflat cauza opririi de urgenţă a CNE Cernavodă | Ziua Veche
Acasa BusinessMediu-Energie S-a aflat cauza opririi de urgenţă a CNE Cernavodă

S-a aflat cauza opririi de urgenţă a CNE Cernavodă

scris de A.P.
0 afisari

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost repornită vineri dimineaţă, după ce, în urmă cu două zile, Societatea Naţională Nuclearelectrica a anunţat oprirea neplanificată a acesteia.

Centrala Nucleara de la CernavodaPotrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, oprirea Unităţii 2 a fost determinată de preluarea eronată de către calculatorul de proces a centralei a unor date de intrare care se introduc periodic în calculator, ca activitate de rutină.  Problema a fost remediată, astfel încât unitatea funcţionează în prezent stabil, la putere.
Securitatea nucleară a personalului, populaţiei şi mediului nu a fost afectată niciun moment, toate sistemele funcţionând conform proiectului. În pofida acestei opriri scurte neplanificate, Unitatea 2 a CNE Cernavodă rămâne în parametrii de performanţă preconizaţi pentru acest an, asftel încât Unitatea 2 va obţine un factor de capacitate record (circa 98%) de la începutul exploatării comerciale din 2007. Unitatea nr. 2 rămâne, astfel, o centrală de top în industria nucleară mondială„, se precizează în comunicatul Nuclearelectrica.

Societatea Naţională Nuclearelectrica a anunţat oprirea neplanificată a Unităţii 2 a CNE Cernavodă, miercuri, la ora 11.30. Unitatea s-a oprit automat din cauza declanşării intempestive a unui sistem automat de oprire rapidă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult