Acasa BusinessMediu-Energie AFM despre desfǎșurarea programului Rabla ȋn 2014

AFM despre desfǎșurarea programului Rabla ȋn 2014

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu) a anunțat cǎ pȃnǎ ȋn prezent au fost distribuite aproximativ 75% din tichetele destinate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla.

AFM despre desfǎșurarea programului Rabla ȋn 2014 (foto:monitorulab.ro)

AFM despre desfǎșurarea programului Rabla ȋn 2014 (foto:monitorulab.ro)

Joi, 11 septembrie, s-a ȋncheiat o nouǎ etapǎ de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în programul Rabla 2014. Astfel, ȋn această etapă, au fost analizate 278 de dosare depuse de firme şi instituţii publice, dintre acestea, 108 dosare fiind acceptate pentru 174 autovehicule şi 170 dosare fiind respinse. De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 17 contestaţii pentru 44 autovehicule. Dupǎ 5 etape din programul Rable, AFM a anunțat cǎ au fost distribute 2.310 din cele 3.000 de tichete destinate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla 2014”. Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor. De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul AFM, până la data de 30 septembrie 2014.

Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a început pe 30 aprilie, înscrierile putându-se face la AFM până pe 30 septembrie 2014. Programul Rabla pentru persoane juridice este deschis instituţiilor publice, firmelor, operatorilor economici fără personalitate juridică şi, din 14 august, reprezentanţilor profesiilor liberale care activează în cabinete sau birouri individuale, în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finanţare a programului Rabla, potrivit mediafax.

Printre beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice de anul acesta, se numără Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), care a obţinut 429 de tichete şi Secretariatul General al Guvernului (SGG), care a obţinut 51 de tichete. Ȋn 2013, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate şi obţinute de Poşta Română – 132 (858.000 de lei) şi Ministerul Afacerilor Interne – 105 (682.500 de lei).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult