Acasa BusinessMediu-Energie Ai centrală de apartament ? Vei plăti taxă de poluare

Ai centrală de apartament ? Vei plăti taxă de poluare

scris de D.S.S.
3 afisari

Uniunea Europeană va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, a anunţat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a spus că măsura va intra în vigoare „în 2013 sau în 2015”.

Taxa pe centrala de apartament

Prezent la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP), ministrul Laszlo Borbely a spus că încălzirea pe baza centralelor individuale nu va mai fi o soluţie atât de atractivă pentru proprietarii de locuinţe, în special din cauza intenţiei de a impune o taxă de poluare pentru acestea.

Vă spun că Uniunea Europeană va impune o taxă pentru aceste centrale de apartament, centrale individuale, pentru că şi ele poluează. Şi din acel moment nu ştiu dacă ele vor rămâne o soluţie atât de atractivă„, a spus ministrul Mediului.

În cadrul dezbaterii organizate de IPP, care se axează pe problemele administraţiei locale în furnizarea utilităţilor publice, Borbely le-a amintit primarilor prezenţi în sală de situaţia secuilor, „care au insistat să se introducă gazul în zona lor, iar acum se luptă să se debranşeze pentru că au alternative ecologice, cu rumeguş, cu pelete„. „Este, Slavă Domnului!, destul lemn în zonă”, a spus Borbely.

Întrebat de moderator ce se întâmplă în zonele în care majoritatea s-a debranşat de la sistemul centralizat, Borbely a răspuns că o soluţie ar fi centralele de bloc, pe combustibili tradiţionali sau pe tehnologii care folosesc energii regenerabile.

10 comentarii

BULA 31-10-2011 - 20:28

Jegurile de la UE o sa puna taxa si pe kakare.
De ce nu introduc aceasta taxa (supra-impozit) in pretul gazului metan ? Consumi (poluezi) mult, platesti mai mult.

Europeanuul 31-10-2011 - 20:52

Las-o mai moale ca UE nu a impus o astfel de taxa. In Harcov s-au facut ceva investitii in industria lemnului, iar Laszlo Borbely acum (in pragul iernii) face reclame pentru peleti.

alexandru 31-10-2011 - 21:50

Vorbeste prostii. Si combustibilii traditionali polueaza la fel ca si gazul metan. Poate mai tare. Prin ardere se elimina bioxid de carbon, indiferent de natura combustibilului. Centrala de bloc nu arde combustibil? Ori ministrul este imbecil , ori crede ca restul populatiei este imbecila.Pai impune taxa de poluare daca vinzi o masina. Cind se semneaza un act se produce o poluare? Recunoaste ca e nevoie de bani, ca nu sti sa faci bani decit umblind in buzunarul omului si asta este. Si hotia este o meserie.

Arhimede 31-10-2011 - 22:19

Borbeloiu trage la minciuni.
Nu s-a pus asemenea problema la UE.

semenicul 31-10-2011 - 22:23

pai, mister, cei cu sobe pe lemne-peleti, centrale pe lemne-peleti polueaza mai mult decat cei cu centrale pe gaz, sper ca mai intai pe ei ii taxati…

attila 01-11-2011 - 00:12

este o diversiune mizerabila, nu exista nici macar proiect pentru asemenea ineptie la nivelul eu.
borbely ar trebui sa-si puna demisia sau sa fie demis.

ParpanghElE : ! SUBSCRIU DEMISIA BORBELY 01-11-2011 - 03:52

Acest ingamfat cu staif trebuia demult demis si anchetat in legatura cu aprobarile de taieri ilegale de paduri ! attila ferestroy!

TOM Cc 01-11-2011 - 08:00

Taxa pe mersul pe jos cand o platim ??? Inspiram aer si expiram noxe ! Deci inca o taxa pt buget domnule ministru ?? Taxa pe parturi ?? cand domnule ministru ?? dar taxa pe prostia guvernantilor ?? aia trebuie sa fie imensa pe masura prostiei !! si sunt destule prostii emanate de guvernanti ,incepand dela presedentie terminand cu ultimul senator sau deputat !!

Ereticul 01-11-2011 - 09:03

Vad ca se incearca invierea unui vechi bir romanesc: fumaritul (taxa pe numarul de cosuri de pe casa) …

RADJASIHA 01-11-2011 - 10:59

Recomandare de la m U .E.

La biriu cela renumit
N-o sa -i mai spuna fumarit
La a lor recomandare
Taxa pentru poluare,
Le recomandam si noi
Sa ne dea pielea ‘napoi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult