Acasa BusinessMediu-Energie Alertă METEO. Cod portocaliu de ninsori şi viscol

Alertă METEO. Cod portocaliu de ninsori şi viscol

scris de Z.V.
0 afisari

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia, care va intra în vigoare în a doua parte a nopții de duminică spre luni. 

cod portocaliu viscolDirectorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat că este posibil ca ANM să emită Cod roșu de viscol, în noaptea de duminică spre luni, pentru județe precum Buzău, Ialomița, Brăila și Vrancea.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, în a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40 — 50 de litri/metrul pătrat.

Vântul va avea rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul portocaliu este valabil pentru intervalul 28 decembrie, ora 20,00 — 29 decembrie, ora 20,00.

De asemenea, un Cod galben de ninsori va intra în vigoare duminică seară, când ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Olteniei vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopții și în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

ANM atrage atenția asupra faptului că în Muntenia, Moldova, Dobrogea și estul Olteniei vântul se va intensifica și va depăși la rafală 70 de kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada. În sudul Banatului, în a doua parte a zilei de duminică, 28 decembrie, vântul va avea intensificări cu viteze de 60 — 70 kilometri/oră, după care va slăbi treptat în intensitate.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza codurile, precizează meteorologii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult