Acasa BusinessMediu-Energie Alerta METEO. Cod portocaliu de ploi abundente; la munte va ninge

Alerta METEO. Cod portocaliu de ploi abundente; la munte va ninge

scris de Z.V.
15 afisari

Un număr de 14 județe vor intra sub Cod portocaliu de vreme rea începând de marți seară în timp ce pentru alte 21 de județe a fost emis un Cod galben, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

cod portocaliu 11 octombrie 2016În intervalul 11 octombrie, ora 18:00 — 12 octombrie, ora 20:00, județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanța și Tulcea, precum zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor afla sub Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări susținute ale vântului. În aceste zone se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Pe de altă parte, în perioada 11 octombrie, ora 15:00 — 13 octombrie, ora 10:00, județele Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Dâmbovița și municipiul București se vor afla sub Cod galben de ploi.

Potrivit meteorologilor, în special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice și la munte și pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar și pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult