Acasa BusinessMediu-Energie Alerta METEO. Ploi şi intensificări ale vântului

Alerta METEO. Ploi şi intensificări ale vântului

scris de Z.V.
7 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o atenţionare de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, în intervalul 09 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 23.

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină

Cod galben de ploi, vijelii (foto: newstm.ro)

În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în cursul zilei de sâmbătă (09 aprilie), în jumătatea vestică a teritoriului şi în zonele de munte, iar începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică (09/10 aprilie), mai ales în regiunile sudice, centrale şi ulterior în cele estice.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 40…50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină.

ANM mai precizează şi că precipitaţiile prognozate pentru intervalul 08 – 11 aprilie 2016 în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Astfel de fenomene vor fi prezente în interiorul arcului carpatic, la deal şi la munte, cu precădere în cursul zilei, iar în restul teritoriului, pe arii restrânse, spre seară şi noaptea. Local în vest, în nord, în centru şi zona montană şi izolat în celelalte regiuni cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în est şi sud-est, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele din ziua precedentă, dar încă peste cele normale specifice perioadei în mare parte din ţară, vor avea valori de la 13…14 grade pe litoral şi în deltă, până în jurul a 24 de grade izolat în Muntenia şi în Moldova. Temperaturile minime se vor încadra între 5 şi 12 grade.

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil cu înnorări spre seară şi noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Din punct de vedere termic, vremea va fi caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

Duminică

Vremea va fi în general instabilă cu ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în toate regiunile, dar pe arii mai extinse în centru, în sud şi în est. Local, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40 l/mp, îndeosebi la deal şi la munte, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Vor mai fi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult