Acasa BusinessMediu-Energie ALERTĂ METEO. Val de caniculă. Temperaturile vor atinge şi 40 de grade Celsius

ALERTĂ METEO. Val de caniculă. Temperaturile vor atinge şi 40 de grade Celsius

scris de Z.V.
94 Afisari

Europa s-a confruntat săptămâna aceasta cu furtuni violente, dar săptămâna viitoare va fi marcată de un val de caniculă, cu temperaturi cuprinse între 35 şi 40 de grade Celsius în Franţa şi Italia, informează Euronews.

Meteo. Cum va fi vremea

Europa va fi afectată de un val de caniculă săptămâna viitoare. Temperaturile vor atinge şi 40 de grade Celsius

În regiunile nordice ale Spaniei, temperaturile ar putea chiar să depăşească pragul de 40 de grade Celsius. Un val de aer fierbinte din Africa de Nord este motivul creşterii temperaturilor.

Astfel, localităţi precum Madrid, Paris, Frankfurt sau Berlin ar putea să înregistreze temperaturi de peste 32 de grade timp de mai multe zile consecutive. Aceste temperaturi afectează în principal copiii şi persoanele în vârstă.

„Cu toate că va fi de scurtă durată, acest val de caniculă se va face remarcat prin intensitatea sa”, anunţă Météo France.

Meteorologii au avertizat la începutul acestei luni că valurile de căldură vor deveni un fenomen obişnuit vara aceasta în Europa. Potrivit Agenţiei Europene pentru Mediu, 2018 a fost unul dintre cei mai călduroşi trei ani din istoria înregistrărilor meteo din Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult