Acasa BusinessMediu-Energie Alta pata de petrol in Golful Mexic

Alta pata de petrol in Golful Mexic

scris de Ziua Veche
1 afisari

O noua explozie a avut loc in Golful Mexic la o platforma de extractie a gazelor si petrolului, relateaza agentiile internationale de presa. Accidentul de joi dupa-amiaza, care nu s-a soldat cu victime, a produs in schimb o pata de petrol de aproape doi kilometri, informeaza Green Report.


Incidentul are loc la patru luni dupa explozia platformei Deepwater Horizon, soldata cu cea mai mare catastrofa ecologica din istoria SUA.

In urma exploziei, 13 persoane aflate pe platforma au fost aruncate in apa, insa doar una dintre ele a fost ranita, a anuntat paza de coasta americana.

Platforma, care opera la o adancime de 135 de metri, se afla la circa 130 de kilometri sud de Vermilion Bay, in Louisiana, sudul Statelor Unite. Potrivit unui oficial al pazei de coasta, platforma nu era in faza de productie in momentul exploziei.

Daca initial paza de coasta si reprezentantii companiei negau producerea unei deversari, aceasta a fost identificata ulterior. Potrivit unei informari oficiale, pata de petrol are lungimea de peste un kilometru si jumatate si latimea de circa 3 metri.

Pentru operatiunile de salvare au fost trimise noua elicoptere, iar patru nave ale pazei de coasta au fost mobilizate pentru a interveni la platforma, care apartine Mariner Energy, o companie din Houston, Texas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult