Acasa BusinessMediu-Energie ANM a emis Cod portocaliu și galben de ploi torențiale. HARTĂ

ANM a emis Cod portocaliu și galben de ploi torențiale. HARTĂ

scris de Z.V.
227 Afisari

Cea mai mare parte a ţării intră de luni şi până marţi dimineaţă la ora 3:00, sub avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.  

Sunt prognozate averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

În Capitală, temperatura maximă va fi luni de 33-34 de grade, iar în a doua parte a zilei de luni sunt anunţate vijelii şi grindină.

O avertizare cod galben este valabilă în intervalul 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 3:00.

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, transmit meteorologii.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în extremitatea estică a ţării.

Începând de luni, de la ora 15 intră în vigoare o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, în vigoare tot până marţi, la ora 3:00.

„În Banat, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei şi în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50…60 l/mp”, precizează ANM.

Vremea în București

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creştere, astfel că după-amiază indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…60 km/h, vijelii, grindină, averse şi descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS