Acasa BusinessMediu-Energie ANM anunță că vremea se strică în toată țară și vor apărea averse torențiale, vijelii și grindină

ANM anunță că vremea se strică în toată țară și vor apărea averse torențiale, vijelii și grindină

scris de C.S.
172 Afisari

Cea mai mare parte din țară se află luni sub un cod galben de canciulă cu temperaturi deosebit de ridicate care ajung până la 35-37 de grade. Vremea se schimbă de marți, 2 iulie, când aproape toată țara se va afla sub un cod galben de instabilitate atmosferică, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Luni, în Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat – 1 iulie, ora 20 – 2 iulie, ora 10 Sursa: ANM

Tot luni, în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică – 1 iulie, ora 20 – 2 iulie, ora 10 Sursa: ANM

Canicula va continua și marți, 2 iulie, când în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat – 2 iulie Sursa: ANM

Canicula lasă loc furtunilor

De marți, 2 iulie, ora 10 până miercuri la aceeași oră va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Miercuri, 3 iulie, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

Cod galben de instabilitate atmosferică – 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10 Sursa: ANM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS