Acasa BusinessMediu-Energie ANM: Cod galben de ploi si vijelii în toată ţara

ANM: Cod galben de ploi si vijelii în toată ţara

scris de Ziua Veche
5 afisari

În intervalul 5 iunie ora 10 şi 6 iunie ora 18, ANM a anunţat cod galben în toată ţara de ploi însemnate cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Cod galben in toata tara

Toate regiunile ţării se vor afla, în intervalul marţi, ora 10.00 şi miercuri, ora 18.00, sub cod galben de ploi şi vijelii, meteorologii atenţionând că în zonele de deal, de munte şi în nord, cantităţile de apă vor putea depaşi 50-60 de litri pe metru pătrat. Instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul ţării şi va cuprinde, marţi, toate regiunile, iar miercuri se va manifesta cu precădere în jumatatea de est a teritoriului, potrivit unei atenţionari emise luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

În intervalul menţionat, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, izolat căderi de grindină şi averse care vor avea şi caracter torenţial, mai spun meteorologii. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 de litri pe metru patrat şi, izolat, 50-60 de litri pe metru patrat, în special în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile nordice.

1 comentariu

Marian 06-06-2012 - 12:09

Ati spus numai prosti in bucuresti nu a plouat nici marti si azi miercuri e chiar placut afara…. Marti intradevar ca a picurat vreo 10 minute dar nu exagerari de 50-60 litri me metru patrat ……….meteorologi care vau zis asta (concediatii)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult