Acasa BusinessMediu-Energie ANM: Cod galben duminică şi luni

ANM: Cod galben duminică şi luni

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în zonele de centru, N, E şi N-E ale României există pericol de cod galben în zilele de duminică şi luni.

Cod galben (foto:meteoromania.ro)

Mesajul transmis de ANM vineri, 6 aprilie, avertizează că în Transilvania, Moldova şi în zonele montane, în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În estul ţării, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 km/h, în timp ce în zonele de munte va putea chiar să depăşească 90 km/h. Totodată la munte, în centrul şi estul ţării vor cădea ploi însemnate cantitativ, care vor atinge local peste 20-25 lm/p.

Codul galben presupune averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, care sunt obişnuite pentru zonele respective, dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitaţi, existând risc de creşteri de debite şi niveluri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult