Acasa BusinessMediu-Energie Apele Române: Se umflă râurile mici din sud

Apele Române: Se umflă râurile mici din sud

scris de M.A.
3 afisari

Debitele râurilor vor fi, în general, staţionare, exceptând râurile mici din sudul României, unde se va înregistra o creştere din cauza cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor lichide prognozate şi propagării.

rau zapadaPotrivit prognozei hidrologice întocmită, marţi, de către specialiştii Administraţiei Naţionale ‘Apele Române‘ (ANAR), formaţiunile de gheaţă se vor menţine fără modificări importante, mai puţin pe râurile din sud unde vor fi în diminuare şi restrângere.

De asemenea, zăporul format anterior pe râul Bistriţa la s.h. Frumosu, podul de gheaţă de pe sectoarele Cârlibaba-Broşteni şi Straja-Frunzeni, precum şi podul de gheaţă cu îngrămădiri de pe Someş la s.h. Răstoci se vor menţine, transmite Agerpres.

Specialiştii ANAR menţionează că pe sectorul amonte de acumularea Izvorul Muntelui aglomerările de gheţuri cu grosimi între 0,2 şi 1,5 metri pe o lungime totală de 12,45 km rămân stabile, iar din cauza formaţiunilor de gheaţă existente râul Iştău la s.h. Baba Ana se va menţine peste Cota de Atenţie.

În ceea ce priveşte Dunărea, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere, de 2.150 mc/s, la fel în aval Porţile de Fier, pe sectoarele Gruia-Zimnicea şi Isaccea-Tulcea.

Debitul pe sectorul Giurgiu-Galaţi va fi în creştere, dar tot sub media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s).

Podurile de gheaţă de pe sectoarele Baziaş-Dr.Tr. Severin şi Olteniţa-Tulcea se menţin, în timp ce pe sectorul Ceatal Izmail-Tulcea şi în Deltă blocajele de gheţuri rămân în vigoare.

În aval de Porţile de Fier, pe sectorul Corabia-Giurgiu, curgerile de sloiuri vor fi în uşoară diminuare, conform prognozei ANAR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult