Acasa BusinessMediu-Energie Atenționare meteo de averse și intensificări ale vântului

Atenționare meteo de averse și intensificări ale vântului

scris de C.S.
1 afisari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, atenționări nowcasting Cod Galben de fenomene meteo extreme, valabile în următoarele două ore, în județe din sud-vestul și sud-estul țării.

Atenționare meteo de averse și intensificări ale vântului.

Conform meteorologilor, între orele 13,20 și 14,30, local în județul Tulcea (inclusiv în municipiul Tulcea), se vor semnala frecvente descărcări electrice, cantități de precipitații ce vor depăși izolat 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua aspect de vijelie.

Totodată, în intervalul orar 12,50 — 15,00, local în jumătatea nordică a județului Olt, inclusiv în municipiul Slatina, în sudul județelor Gorj și Vâlcea (inclusiv în municipiul Drăgășani), precum și în nordul județului Dolj (inclusiv în municipiul Craiova), sunt prognozate frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni, averse care, izolat, pot depăși 15-20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult