Acasa BusinessMediu-Energie Atenționare ANM: Cod galben de ploi prelungit ȋn mai multe județe

Atenționare ANM: Cod galben de ploi prelungit ȋn mai multe județe

scris de Z.V.
4 afisari

Administraţia Naţionalǎ de Meteorologie (ANM) a anunțat cǎ judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj rămân sub atenţionare de cod galben de ploi până la luni, 15 septembrie, la ora 18:00.

Atenționare ANM: Cod galben de ploi prelungit ȋn mai multe județe (foto:layoutsparks.com)

Atenționare ANM: Cod galben de ploi prelungit ȋn mai multe județe (foto:layoutsparks.com)

În aceste zone vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp. În sud-vestul ţării va continua să plouă şi în noaptea de luni spre marţi (15/16 septembrie), dar cantităţile de apă vor fi în diminuare. Cele cinci judeţe din sud-vestul ţării sunt sub atenţionare de cod galben de ploi de sâmbătă seară.

De asemenea, hidrologii au emis luni o atenționare Cod portocaliu de inundații pentru mai multe bazine hidrografice din județul Caraș-Severin, valabilă luni, între orele 7,30 – 14,00. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în urma precipitațiilor înregistrate în ultimele ore și a celor prognozate pentru următorul interval de timp se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de niveluri și debite cu posibile depășiri ale Cotelor de Inundație pe unele râuri din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare și mijlocii ale Nerei, Carașului, Bârzavei și din bazinul superior al Timișului, din județul Caraș Severin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult