Acasa BusinessMediu-Energie Au apărut lacustele

Au apărut lacustele

scris de Marin Neacșu
31 afisari

În sudul ţării au apărut lăcustele. De parca nu era suficientă canicula, seceta şi recoltele compromise de porumb şi grâu, asta ne mai trebuia.

De regulă lăcustele sunt asociate cu perioadele de secetă iar invaziile de lăcuste completează un an dezastruos. Lăcustele sunt cunoscute ca insecte foarte lacome care consumă zilnic o cantitate de hrana vegetală egală cu greutatea proprie. O lăcustă adultă cântăreşte 2-3 grame, dar în ultimul timp s-a observat o depăşire, o dublare a mărimii şi greutăţii  acestora, ca urmare probabil a mutaţiilor suferiţe în urma consumării recoltelor modificate genetic. Imunitatea la insecticide şi alte metode de combatere a dăunătorilor agricoli este tot o urmare a diversificării şi mutaţiilor survenite ca urmare a intervenţiilor şi experienţelor genetice.

Deocamdată aceste insecte au fost remarcate izolat. Cele observate fac parte dintr-o specie mai ciudată, fără aripi, nu fac salturi mari, sunt aproape domestice, în sensul că nu se feresc de om,  se remarcă de asemenea prin vârful cozii lung şi subţire, aproape întors, ca la scorpion. Să sperăm că nu sunt avangarda unor hoarde ce vor urma pentru că foarte puţine plante au mai rămas verzi pe seceta asta şi recoltele de legume ar fi ultimele care mai rezistă, graţie irigării de către  legumicultori. Dacă ne vom confrunta cu invazii de lăcuste, adio legume româneşti pe piaţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult