Acasa BusinessMediu-Energie Avertizare ANM: Cod Galben de ploi și temperaturi scǎzute. Vezi unde și cȃnd!

Avertizare ANM: Cod Galben de ploi și temperaturi scǎzute. Vezi unde și cȃnd!

scris de Ziua Veche
1 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben de ploi pentru mai multe judeţe din ţară, valabile de miercuri de la ora 21:00 până vineri la ora 23:00.

Avertizare ANM: Cod Galben de ploi și temperaturi scǎzute. Vezi unde și cȃnd! (foto: desktopcrunch.com)

Avertizare ANM: Cod Galben de ploi și temperaturi scǎzute. Vezi unde și cȃnd! (foto: desktopcrunch.com)

De miercuri de la ora 21:00 până joi la ora 23:00 se vor înregistra ploi însemnate cantitativ şi o răcire accentuată a vremii. În judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…60 l/mp. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi  şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat. De joi de la ora 23:00 până vineri la ora 23:00 vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării.

În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50…60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane. Vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult