Acasa BusinessMediu-Energie Avertizare INHGA: Cod Galben de inundații. Vezi unde și cȃnd!

Avertizare INHGA: Cod Galben de inundații. Vezi unde și cȃnd!

scris de Z.V.
4 afisari

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), a emis duminică, 14 septembrie,  o atenţionare cod galben de inundaţii în mai multe bazine hidrografice din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Avertizare INHGA: Cod Galben de inundații pentru mai multe rauri

Avertizare INHGA: Cod Galben de inundații pentru mai multe rauri

Hidrologii de la Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au anunțat cǎ se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele hidrografice Bega Veche, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Blahniţa şi Drincea (judeţul Mehedinţi) şi afluenţii Motrului din judeţul Mehedinţi. Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe afluenţii mici ai Dunării de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum şi pe unele râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Avertizarea este valabilă începând de duminică de la ora 12:00 până luni, 15 septembrie, la ora 14.00.Pe de altă parte, duminică dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă în următoarele 24 de ore pentru judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult