Acasa BusinessMediu-Energie Avertizare INHGA: Cod portoclaiu de inundații. Vezi unde și până când!

Avertizare INHGA: Cod portoclaiu de inundații. Vezi unde și până când!

scris de Z.V.
5 afisari

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunțat că râuri din județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov se află sub cod portocaliu de inundații începând de marți dimineață de la ora 6:00, până joi, 11 decembrie, la ora 14:00.

Avertizare INHGA: Cod portoclaiu de inundații. Vezi unde și până când! (foto:agri-news.ro)

Avertizare INHGA: Cod portoclaiu de inundații. Vezi unde și până când! (foto:agri-news.ro)

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Motru și unii afluenți mici ai Jiului din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, Jiu pe sector Filiași-Podari (județele Gorj și Dolj), Olteț și afluenții mici ai Oltului inferior din județele Vâlcea, Gorj, Dolj și Olt, Călmățui, Vedea superioară amonte Văleni, Teleorman și pe alți afluenți mici ai râului Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Neajlov, Sabar și alte râuri mici din bazinul inferior al Argeșului (județele Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov).

În același interval a fost instituit Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu pe sectoarele Sadu-amonte Filiași și aval Podari, precum și pe afluenții Jiului din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, Vedea aval Văleni (județul Teleorman), Argeș și afluenții săi din județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov, Ialomița-bazin mijlociu (județele Dâmbovița și Prahova). Codul portocaliu semnalează risc de viituri majore generatoare de revărsări importante care pot conduce la inundarea de gospodării și obiective social-economice și la depășirea cotelor de inundație.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult