Acasa BusinessMediu-Energie AVERTIZARE MAE: apa de la Varna este infestată

AVERTIZARE MAE: apa de la Varna este infestată

scris de M. BÂTCĂ
21 afisari

În continuarea informărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe cu privire la constatarea unui rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică „Escherichia coli” şi ”enterococi intestinali” în zona ”Plaja ofiţerilor-Varna” din Bulgaria, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia opiniei publice comunicatul de presă emis astăzi, 7 iulie 2014, de către Inspecţia Regională de Sănătate – Varna.

AVERTIZARE MAE: apa de la Varna este infestată

AVERTIZARE MAE: apa de la Varna este infestată

Redăm mai jos traducerea comunicatului,  în variantă integrală:

În urma monitorizării excepţionale de către Inspecţia Regională de Sănătate – Varna (IRS) la 3.07.2014, la proba de apă de mare din zona de îmbăiere „Plaja Ofiţerească-Varna” s-a constatat că rezultatele arată o tendinţă de  reducere a valorilor,  indicatorul „Escherichia coli”  răspunzând normelor obligatorii. Dar, în pofida valorilor reduse, pentru indicatorul „enterococi intestinalinorma este depăşită şi, prin urmare, interdicţia de îmbăiere în zona „Plaja Ofiţerească-Varna”, rămâne în vigoare.

Au fost luate măsuri de IRS Varna pentru prelevarea de noi probe (7 şi 8.07.2014) atât din această zonă – până la primirea rezultatelor monitorizării care să răspundă cerinţelor pentru apele de îmbăiere, precum şi din celelalte zone de îmbăiere de pe teritoriul regiunii Varna în cadrul monitorizării periodice realizate  de către inspecţie”.

Ministerul Afacerilor Externe va continua să informeze opinia publică în legătură cu evoluţia situaţiei în acest caz. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea periodică atât a site-urilor de specialitate, cât şi a paginii web a MAE, rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult