Acasa BusinessMediu-Energie Avertizare METEO. CANICULA pune stăpânire pe România

Avertizare METEO. CANICULA pune stăpânire pe România

scris de Z.V.
9 afisari

Temperaturile mari se vor mai resimţi marţi şi miercuri, în special în sudul şi estul ţării, însă nu se vor mai atinge maximele de săptămâna trecută, anunţă meteorologii.

Meteo. Cum va fi vremea

Meteo. Cum va fi vremea

„În ceea ce priveşte temperaturile, nu vor fi la fel de ridicate ca cele de săptămâna trecută, dar marţi şi miercuri se depăşesc 35 de grade în partea de sud şi de est a ţării. În general, temperatura resimţită la sol, în soare, este cu 10 grade mai mare decât cea comunicată de buletinele meteo. Temperaturile vor fi pe la 33-34 de grade, cel mult, spre sfârşitul săptămânii”, au explicat reprezentanţii ANM pentru Mediafax.

Pe parcursul celor două zile disconfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Muntenia, Dobrogea continentală, în cea mai mare parte a Moldovei, dar local şi în Oltenia şi Transilvania va fi caniculă, cu temperaturi maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade şi temperaturi minime ce nu vor scădea sub 20 de grade.

Îndeosebi în zonele de deal şi de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor. Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS