Acasa BusinessMediu-Energie Ban the Bottle – Modul inedit în care un oraş din SUA protejează mediul

Ban the Bottle – Modul inedit în care un oraş din SUA protejează mediul

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Oraş Concord din statul Massachusetts din SUA este de la 1 ianuarie primul din lume în care a fost interzisă vânzarea apei în sticle mici de plastic, din motive de protecţie a mediului.

Ban the Bottle - Modul inedit în care un oraş din SUA protejează mediul (foto: aquabluspringwater.com)

Decizia primăriei din Concord prevede că de la 1 ianuarie, comercializarea apei plate în sticle de plastic mai mici de un litru este interzisă şi pasibilă de o amendă de maxim 50 de dolari. Decizia menţionează că poate fi suspendată, dacă punerea sa în aplicare se dovedeşte prea costisitoare. Conform Agerpres, măsura a fost votată în aprilie, în cursul unei reuniuni publice cu 403 voturi pentru şi 364 împotrivă, ea fiind probată în septembrie de procurorul statului Massachusetts.

În favoarea acestei interdicţii a militat timp de trei ani o bătrână în vârstă de peste 80 de ani din oraşul Concord cu 16.000 de locuitori, situat la circa 30 de kilometri vest de Boston. Jean Hill, 84 de ani, a fost sprijinită de mişcarea „Ban the bottle” (Interziceţi sticlele) care denunţă mai ales poluarea creată de sticlele din plastic, reciclate numai în mică măsură şi arată că apa din sticlă este de 1.000 de ori mai scumpă decât apa de la robinet.

Potrivit organizaţiei „Ban the bottle”, americanii au consumat în 2007 mai mult de 50 de miliarde de sticle cu apă de mici dimensiuni, făcute din plastic. Organizatţia a adăugat că având „o rată de reciclare de numai 23%, 38 de miliarde de sticle au ajuns la gunoi”. Totodată, ca urmare a demersurilor acestei organizaţii, apa în sticle mici din plastic a fost interzisă în mai multe campusuri studenţeşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult