Acasa BusinessMediu-Energie Barack Obama, cel mai mare poluator cu CO2 din lume

Barack Obama, cel mai mare poluator cu CO2 din lume

scris de Ziua Veche
2 afisari

Obama, poluatorul planeteiPreşedintele american Barack Obama a fost în 2010 cel mai mare poluator cu CO2 din lume, aproape cât omologii săi mexican, brazilian şi chinez la un loc, potrivit unui clasament întocmit de revista Terra Eco înainte de summitul privind climatul de săptămâna viitoare de la Cancun-Mexic, relatează AFP.

Între 1 ianuarie şi 31 octombrie 2010, deplasările lui Obama la bordul Air Force One au provocat degajarea a 20.000 de tone echivalent CO2, pentru 150.000 de km parcurşi în spaţiul aerian al SUA şi aproximativ 50.000 de km în cel internaţional/, potrivit calculelor revistei specializate în dezvoltare durabilă care apare joi.

Obama se află în clasament înaintea unui trio format din preşedinţii Felipe Calderon, mexican, Luiz Inacio Lula da Silva,brazilian, şi Hu Jintao, chinez, care totalizează împreună ceva mai multe decât Obama: 7.120 de tone echivalent CO2 pentru Calderon, gazda summitului de la Cancun, 29 noiembrie-10 decembrie,, 7.120 de tone echivalent CO2 pentru Lula, în principal din cauza deplasărilor sale în Brazilia pentru a o susţine pe Dilma Rousseff la alegerile prezidenţiale, şi 7.025 de tone echivalent CO2 pentru Hu Jintao, din cauza unor călătorii mai puţin numeroase, dar mult mai lungi.

Referitor la preşedintele francez Nicolas Sarkozy, pe locul al 6-lea în clasament, după cancelarul german Angela Merkel, el este în postura de ”elev bun”, cu 2.900 de tone de echivalent de CO2 emise de la începutul anului, cu doar 134.000 de km în străinătate, cu un avion Airbus 319, potrivit Terra Eco.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult