Protest Greenpeace – cum au decorat Ministerul Economiei | Ziua Veche
Acasa BusinessMediu-Energie Bucureşti: Protest Greenpeace – cum au decorat Ministerul Economiei

Bucureşti: Protest Greenpeace – cum au decorat Ministerul Economiei

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un grup de 12 activişti ai Greenpeace, români şi străini, au montat un banner imens pe sediul Ministerului Economiei cu mesajul “Stop emisiilor de carbon”.

Protestatari ai Greenpeace au decorat ministerul Economiei cu un banner imens (foto:suomenkuvalehti.fi)

Cei doisprezece activişti protestează împotriva strategiei energetice pusă în dezbatere de ministerul Economiei, care prevede construirea de noi termocentrale pe cărbune, tehnologie cu cele mai mari emisii de gaze, cu efect de seră, ce determină schimbări climatice. Însă protestatarii nu au autorizaţie în acest sens. Ei au amplasat un banner de peste 300 de metri pătraţi pe clădirea Ministerului Economiei cu mesajul “Stop emisiilor de carbon”, trei protestatari urcându-se pe clădirea în cauză.

Poliţiştii şi jandarmii sosiţi la faţa locului i-au forţat pe protestatari să renunţe la acţiune şi au eliberat zona. Un protestar al Greenpeace, a declarat pentru rtv.net că „Protestăm împotriva deciziei guvernului de a folosi şi de a încuraja energia bazată pe combustibil fosil, energie termică, care emit cantităţi uriaşe de dioxid de carbon, dăunătoare pentru noi. Soluţia pe care o putem vedea deja la celelalte state europene occidentale este energia regenerabilă” iar “România are un potenţial imens prin folosirea energiei regenerabile.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult